Foto:

Kanalen schoner op Wereldoceaandag

Apeldoorn - Op 8 juni was het Wereld Oceaan Dag. De Wereld Oceanen Dag is per 8 juni 2009 aangewezen omdat Oceanen belangrijk zijn voor de voedselzekerheid en de gezondheid van al het leven in het water én op het land.

Buiten de Oceaan zijn ook de kleine wateren belangrijk voor een goede leefbaarheid. Al het plastic dat wordt weggegooid vormt een enorme plastic soep en vervuilt het water.

,,Om in elk geval onze directe omgeving wat schoner te maken hebben wij vanuit de werkgroep samen met de fractie van de Partij voor de Dieren Apeldoorn plastic en ander afval uit het kanaal gevist. Voordat we het water opgingen kregen we instructies van de eigenaar van de Sup school en stapten op de professionele SUP boards. Eerst onwennig maar al snel combineerden we het nuttige met het aangename. Sommigen gingen zittend, sommigen gingen zelfs staan. We hebben in anderhalf uur samen een aantal zakken ‘Apeldoorn Rein’ gevuld waardoor we op een leuke manier het kanaal weer een stukje schoner hebben achtergelaten”, vertelt Yvonne de Carpentier, coordinator werkgroep en fractievertegenwoordiger PvdD Apeldoorn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden