<p>Sandra Willemsen heeft een minibieb bij haar huis aan de Laan van Zonnehoeve.&nbsp;</p>

Sandra Willemsen heeft een minibieb bij haar huis aan de Laan van Zonnehoeve. 

(Foto: )

Minibiebs Apeldoorn floreren in coronatijd

Apeldoorn - Minibiebs, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Kleine of juist hele grote kastjes, eenvoudig of een bijzonder exemplaar met een voorraad tweedehands boeken die daar in zijn gezet door mensen die hun gelezen boeken willen delen met andere lezers.

Neem, ruil, leen of breng een boek, dat is de gedachte achter minibiebs. Het gebruik is gratis, een lidmaatschap is niet nodig. En als het boek uit is, kan het weer worden doorgegeven. In een andere minibieb of terug in dezelfde.

Zeker in deze tijd, waarin we veel meer tijd thuis doorbrengen en zelfs de openbare bibliotheek beperkt toegankelijk is, is het prettig om adresjes te hebben waar je aan nieuw leesvoer kan komen. De beheerders van de minibiebs doen hun best om het aanbod interessant en van goede kwaliteit te houden (verouderde en kapotte boeken horen niet in een minibieb thuis). Omdat veel boeken geruild worden voor andere boeken staan er steeds nieuwe boeken in de kastjes.

In Apeldoorn zijn inmiddels al zo'n 70 minibiebs vol boeken voor kinderen en volwassenen, dus er is er altijd wel eentje bij je in de buurt. Een overzicht in google maps is te vinden op www.zerowasteapeldoorn.com. Op de hoogte blijven van collectiewisselingen, acties en alles omtrent minibiebs? Word dan lid van de facebookgroep "Minibiebs en kinderzwerfboekstations Apeldoorn".

Enkele must-visit minibiebs volgens deze groep zijn te vinden aan de Zonnewende 167, Laan van Zonnehoeve 191, Houttuinen-Oost 70, Figarostraat 47, Imkersdreef 513, Marten Orgeslaan 29, Tomatenlaan 29 en Middachten 7.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden