Foto:

Adriaan Holsappel exposeert foto’s in Grote Kerk

Apeldoorn - Adriaan Holsappel exposeert van 15 mei - 26 juni in de Grote kerk (Loolaan 16). De foto-expositie is te zien op zaterdag en zondag van 10-16 uur.

Adriaan Holsappel beperkt zich met deze serie tot analoge camera’s en niet gangbare ontwikkelprocessen. Bij het ontwikkelen van fotorolletjes gebruikt hij producten die in het keukenkastje voorhanden zijn.Sinds een aantal jaren heeft Holsappel analoge fotografie weer opgepakt en is hij geïnspireerd geraakt door fotografen die hun werk op bijzondere manieren ontwikkelen. Soms voortkomend uit een beperkingen.

Adriaan maakt gebruik van vintage camera’s en fotografeert met kleur en zwartwit rolletjes. Vervolgens ontwikkeld hij deze in koffie en divers oppervlaktewater dat hij meeneemt van de locatie waar hij fotografeert.Dit kan water zijn van sneeuw, rivier of beek en dat water heeft dan ook invloed op dat ontwikkelproces.In deze corona tijd is hij met zijn eos 500 analoge camera uit de jaren negentig met macrolens en een stuk wit karton op pad gegaan om details van planten rond de Grift en op de Veluwe te fotograferen. Deze serie is daar o.a. het resultaat van.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden