Foto:

Muziektheater Apeldoorn voor het tweede jaar op rij genomineerd als Club van het jaar

Apeldoorn - “Daar zijn we superblij mee”, zegt voorzitter Joke Dehnen. “Dat betekent dat alle inspanningen worden gezien waarmee onze leden ook dit jaar weer samen konden zingen, spelen en dansen, uiteraard binnen de op dat moment geldende corona regels”. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport.

Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Ambassadeurs Erben Wennemars en Typhoon weten als geen ander hoe belangrijk een vereniging kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben en te houden.

De Rabobank is vanaf haar oprichting nauw betrokken bij clubs en verenigingen. Dat komt omdat zij als coöperatie ook een soort vereniging of club is. Daarom heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal.

En Muziektheater Apeldoorn heeft veerkracht getoond. Van in de buitenlucht repeteren en dansen op de parkeerplaats tot digitaal samen vierstemmig zingen. Het decor werd gewoon gebouwd, rekwisieten geregeld. De kinderen oefenden hun eigen musical, de dansgroep werkte zich in het zweet op de nummers van ABBA en ‘Traditie’ en ‘Als ik toch eens rijk was’ uit de musical Anatevka klonk door de repetitieruimte. Uiteraard zittend op een stoel, na een uitgebreide gezondheidscheck en met het toegestane aantal leden. Exact volgens de op dat moment geldende regels van het RIVM. Er werd samen digitaal gestreden tijdens een quiz en de leden werden verblijd met kerstmutsen en paaseitjes. Alles om het groepsgevoel overeind te houden. Ook werd meegedaan met de kerstuitzending van RTV Gelderland en was Muziektheater Apeldoorn opnieuw en vaak te zien en te horen bij RTV Apeldoorn, onder andere met de musical ‘A Christmas Carol’.

Ook steunt Muziektheater Apeldoorn acties van de gemeente Apeldoorn, bijvoorbeeld via de “Actie Rein” waarin heel Apeldoorn schoon moet blijven. Er wordt geholpen flesjes en blikjes van de straat op te ruimen. Ook zijn vrijwilligers van Muziektheater Apeldoorn actief om compostzakken uit te delen aan de bewoners van Apeldoorn.

Vanaf 19 april tot 24 mei kan men stemmen op Muziektheater Apeldoorn stemmen. Dit kan via https://www.clubvanhetjaar.nl/

Muziektheater Apeldoorn maakt kans om te winnen binnen de gemeente Apeldoorn, onze provincie en zelfs landelijk. De winnaars worden op 26 mei bekend gemaakt en de meeste stemmen leveren een provinciewinnaar op. Er is ook een wildcard voor een sport- en een cultuur vereniging, waarbij het aantal stemmen niet relevant is, maar de initiatieven in het afgelopen jaar centraal staan. Een vakjury beslist vervolgens welke sport- en cultuurclub zich in 2021 ‘Club van het jaar’ mogen noemen. De winnaars worden tijdens een feestelijke Award uitreiking op woensdag 9 juni bekend gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden