Foto:

TC Sprenkelaar en TV De Maten stimuleren mentale en fysieke weerbaarheid ouderen met OldStars

Apeldoorn - Sport en beweging zijn voor iedereen maar zeker voor ouderen belangrijk om mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en op een goede manier ouder te worden.

Het belang hiervan wordt in tijden van corona pijnlijk duidelijk. Tennisclubs Sprenkelaar en De Maten onderschrijven de waarde van sportparticipatie voor ouderen en zetten daar met behulp van het Nationaal Ouderenfonds gericht op in. Zij boden wethouder Nathan Stukker daarom op 9 april een rapport met aanbevelingen aan.

OldStars tennis in Apeldoorn

Het Ouderenfonds maakt samen met haar partners Menzis en VWS met het OldStars sportprogramma mogelijk dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen. Zij ondersteunen de tennisverenigingen TC Sprenkelaar en TV de Maten om een ontmoetingsplaats te vormen voor belangrijke sociale verbinding. Vanuit een onderzoek van het Mulier Instituut en een impactmeting onder OldStars heeft het Ouderenfonds een aantal aanbevelingen geformuleerd die landelijk uitgedeeld worden door ambassadeurs als Sjaak Swart, Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander. In Apeldoorn namen Jeannette Metsemakers en Pieter Moors, vertegenwoordigers van de Oldstars commissie van respectievelijk TC Sprenkelaar en TV de Maten, de honneurs waar om Nathan Stukker, Wethouder Sport van de gemeente Apeldoorn, de rapporten met aanbevelingen uit te reiken. Dit werd op een corona vrije en passende wijze gepresenteerd op een tennisracket.

Sport- en beweegakkoord Apeldoorn

TC Sprenkelaar en TV de Maten zijn twee van de verenigingen in Apeldoorn die het Sport- en beweegakkoord Apeldoorn hebben ondertekend. Het akkoord gaat uit van langdurige samenwerking van organisaties vanuit de sport en van daarbuiten zoals het onderwijs, de zorg en het bedrijfs- en verenigingsleven. Inhoudelijk is het Sport- en beweegakkoord Apeldoorn geclusterd in zes deelakkoorden, die voor een deel ook met elkaar samenhangen en elkaar versterken. OldStars tennis sluit perfect aan bij de eerste twee ambities, te weten: ‘Verbinding, zichtbaarheid en promotie van sport en bewegen’ en ‘Sporten en bewegen voor iedereen’.

Kennismaken met OldStars tennis

Begin juni starten beide verenigingen met een kick-off voor een introductiecursus van 10 weken. OldStars tennis is een aangepaste vorm van tennis met daarnaast aandacht voor veelzijdig bewegen, speciaal voor 55+. Bij TC Sprenkelaar op 7 juni en bij TV de Maten op 11 juni. Daarna zal bij TC Sprenkelaar de cursus plaatsvinden op Maandagochtend van 10:00 – 11:30 uur en bij TV de Maten op Vrijdagmiddag om 12:30 – 14:00 uur.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij Jeannette Metsemakers/Inte Wassenaar, OldStars commissie TC Sprenkelaar (oldstars@tcsprenkelaar.nl), en Pieter Moors, OldStars commissie TV de Maten (info@tvdematen.nl).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden