Herdenken in Beekbergen met vlaggen

Beekbergen - Ine Pennink van de Stichting 4 en 5 mei Beekbergen vond het maar niets dat er dit jaar door corona weer niets mag tijdens de herdenking op 5 mei.

Tijdens een bezoek aan Normandië, waar slachtoffers geëerd worden met vlaggen, kwam ze op het idee iets soortgelijks te organiseren in Beekbergen. Vanaf 17 april, de dag dat Beekbergen werd bevrijd, tot zaterdag 8 mei worden met 25 vlaggen personen geëerd die tijdens de 2e Wereldoorlog zijn omgekomen.

Verzetsmensen die zijn geëxecuteerd, een Joodse burger die is afgevoerd, de tragische beschieting op evacuees uit Arnhem bij de Smittenberg, vliegtuigen die hier zijn neergestort en niet te vergeten Anne Frank die in 1941 een paar weken logeerde in Beekbergen.

Dorpsbewoners, verzetsmensen, bevrijders, evacuees, ieder met een eigen verhaal, ieder herdacht met een eigen vlag. De vlaggen vindt u dan in de Dorpstraat aan lantaarnpalen, vanaf restaurant de Smittenberg tot voorbij de Loenenseweg. Bij elke vlag hoort een QR-code. Wanneer u de code scant, opent het verhaal achter deze persoon op de website van de Stichting 4 en 5 mei Beekbergen.

We hebben alle mogelijke moeite gedaan om de verhalen te achterhalen en via nabestaanden toestemming te krijgen de foto’s te gebruiken. Leest u nu de verhalen en heeft u een aanvulling? Aarzel niet om die met ons te delen via info@4en5meibeekbergen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden