Foto:

Donatieactie voor nieuw verblijf Javaanse langoeren in Apenheul

Apeldoorn - Stichting Apenheul heeft vorig jaar een lastig jaar gehad door alle coronamaatregelen. Apenheul is een stichting en krijgt geen structurele subsidies. ,,Dit betekent dat we inkomsten vanuit ons park nodig hebben om te kunnen investeren in nieuwe dierverblijven."

De Javaanse langoeren zitten momenteel in een gebouw dat al wat verouderd is. Deze dieren kunnen dus echt een nieuw verblijf gebruiken. Dit verblijf willen we in september dit jaar gaan bouwen en dan zal het begin 2022 gereed zijn. De totale kosten voor dit nieuwe verblijf bedragen 375.000 euro.

,,We zijn een doneeractie gestart en hopen met deze actie binnen zes weken minimaal 25.000,- euro op te halen! Wanneer we onze deuren weer mogen openen, blijven we doorgaan met deze actie. Het nieuwe verblijf van de Javaanse langoeren komt in elk geval, want de dieren hebben dat hard nodig. De inkomsten vanuit onze Vrienden van Apenheul gaan dit jaar ook naar dit verblijf. Andere investeringen voeren we in een later stadium dan gepland uit. Steun ons en help ons dit nieuwe verblijf te realiseren", aldus een woordvoerder.

Het nieuwe verblijf

Javaanse langoeren houden van klimmen en daarom wordt het nieuwe gebouw vier meter hoog. Er komen vele raampartijen en dakkoepels, hierdoor kunnen de apen op zonnige winterdagen lekker binnen in de zon zitten. Er komt UV-verlichting in de verblijven die zorgt voor de benodigde vitamine D. Daarnaast wordt er dynamische verlichting en een Warmte Terugwin Unit aangebracht. De dieren krijgen meer privacy omdat de nieuwe verblijven geschakeld worden. Vanuit het nieuwe gebouw komt er via een tunnel een verbinding naar een ander verblijf zodat meerdere diersoorten, eventueel, in de toekomst gebruik kunnen maken van dit nieuw te realiseren gebouw. In de verblijven komen veel bevestigingspunten om verrijking- en klimstructuren te maken die het dierwelzijn vergroten. Het gehele verblijf wordt geheel gasvrij, duurzaam en onderhoudsarm.

Hoe kan jij helpen? Door een eenmalige donatie te doen of door Vriend van Apenheul te worden. Help jij mee om het bedrag van 25.000,- euro op te halen? Je doneert heel eenvoudig én eenmalig door een bedrag over te maken via https://apenheul.nl/steun-ons/javaanse-langoeren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden