Leerlingen van basisschool Eloy in Ugchelen krijgen nieuwe school!

Ugchelen – Daltonbasisschool Eloy in Ugchelen krijgt een nieuw gebouw. Een heugelijk feit voor de kinderen en leerkrachten van de school. “Het oude gebouw is toe aan vervanging. Wij kijken ernaar uit om ons hedendaagse onderwijs vorm te kunnen geven in een gebouw dat daar de ruimte en mogelijkheden voor biedt”, aldus Jantien Versteeg, locatiedirecteur basisschool Eloy. Als alles volgens planning verloopt, zal de sloop en start van de bouw ongeveer eind 2021/begin 2022 plaatsvinden. De bouw zal ongeveer medio 2023 gereed zijn.

De nieuwbouw van de andere basisschool in Ugchelen, PCBO De Touwladder, is al in ver gevorderd stadium. De bedoeling is dat het proces rondom de nieuwbouw van de Eloyschool hierop volgt.

Jantien Versteeg, locatiedirecteur daltonbasisschool Eloy: “Wij zijn blij dat we eindelijk een start kunnen maken. In de afgelopen jaren hebben wij op onderwijskundig gebied mooie stappen gezet, waardoor ons Daltononderwijs goed tot zijn recht komt. Eén van de ontwikkelingen betreft het samenwerken van leerlingen uit verschillende groepen. Wij hopen daar in het nieuwe gebouw meer mogelijkheden voor te hebben. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat ons prachtige buitenterrein ook meer betrokken kan worden bij ons onderwijs.”

Op de website van de Eloy is een speciale nieuwbouwpagina gemaakt eloyschool.nl/nieuwbouw-eloy. Hier kunnen belangstellenden online informatie over de nieuwbouw vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden