Eerste hulp bij psyschische ongevallen

APELDOORN - XPEERIENCE organiseert op 3 & 17 juni 2021 een ‘open’ online cursus op het gebied van psychische problemen.

Hedendaags heeft bijna een kwart van de Nederlandse bevolking te kampen met psychische problemen en men vreest voor een toename hiervan in deze onzekere ‘Corona-tijd’. Gebrek aan kennis hierover, vooroordelen en niet weten wat te doen, maakt dat er vaak geen hulp wordt gezocht en/of geboden. Of pas heel laat. De internationaal erkende cursus MHFA* is een soort EHBO-cursus, maar dan voor psychische problemen. Deze cursus helpt om deze drempel te verlagen en in een vroeger stadium samen passende hulp te zoeken om hiermee veel leed te besparen!

De open online MHFA-cursus georganiseerd door Xpeerience bestaat uit een online zelfstudie van circa 4 uur (op eigen tijd & tempo te maken) en 2 online bijeenkomsten (op donderdag 3 & 17 juni a.s. van 9.00-12.00u). De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is, persoonlijk of professioneel en is op basis van open inschrijving.

In de cursus doe je basiskennis op over de meest voorkomende psychische problemen, leer je (vroegtijdige) symptomen & signalen hiervan te herkennen en leer je hoe je volgens een effectief Actieplan een gesprek aan kunt gaan om iemand met psychische problemen tijdig naar de juiste hulpdiensten te verwijzen.

‘Ik heb nu meer inzicht in en begrip voor psychische klachten van mensen en weet hoe te handelen om ze te kunnen helpen. Een echte aanrader om de MHFA-cursus te volgen, temeer omdat psychische gezondheid een steeds meer urgente kwestie betreft,’ aldus één van de oud-cursisten.

Xpeerience is een organisatie gericht op ervaringsdeskundigheid in de breedste zin van het woord.

Meer informatie over de cursus, kosten en aanmelden: www.xpeerience.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden