Thuiskunstactiviteit voor alle inwoners van Apeldoorn e.o. voor Koningsdag

Apeldoorn - Stichting Oranjefeesten organiseert samen met CODA, ACEC, Gigant, Royal Talens en de Klup Apeldoorn de ‘Oranje ThuisKunstwedstrijd’, nu ze zelf alle gebruikelijke activiteiten op Koningsdag heeft moeten staken.

De landelijke overheid heeft de al lopende maatregelen verlengd om het Coronavirus onder controle te krijgen. Alle bijeenkomsten en evenementen zijn tot 6 mei 2021 verboden. Hiermee zijn de gebruikelijke Koningsdag programma- onderdelen, inclusief de Koningskermis, niet meer toegestaan. De Stichting Oranjefeesten Apeldoorn heeft daarom haar traditionele programma voor de viering van Koningsdag in Apeldoorn op 27 april 2021 afgelast.

Koningsdag mag echter niet ‘ongemerkt’ voorbij gaan in Apeldoorn. Het is juist nu tijd om die nationale feestdag wel met elkaar te vieren. Daarom wordt er in samenwerking met enthousiaste ondernemers en collega organisaties een alternatief programma samengesteld. De wedstrijd Thuiszitten is nogal een kunst. Voor de Oranje ThuisKunstwedstrijd mogen mensen van alles maken; schilderijen, tekeningen, handwerkjes, foto’s, objecten, poppen, maar ook gedichten, korte verhaaltjes, dans of liedjes.

Om in de prijzen te vallen, moet het kunstwerk aan bepaalde criteria voldoen, namelijk:

-Het kunstwerk laat het thema “Oranje” goed terug zien.
-Het werk is duidelijk een eindproduct.
-Het werk is origineel.
-Het werk maakt indruk en inspireert.

Hoe kun je meedoen? Lever jouw kunstwerk in bij de afhaalbieb van CODA. Maak daarvoor een afspraak via www.k055.nl. Zorg ervoor dat jouw gegevens (naam, telefoonnummer en leeftijd) op het kunstwerk zit. Heb je een digitaal kunstwerk? Mail dit dan naar oranjethuiskunstwedstrijd@gmail.com. Doe dit voor 20 april. Uit de inzendingen kiest de jury uit de categorie jeugd (<18 jaar) en volwassenen (>18 jaar) 3 winnaars.

Als jij in de prijzen valt, dan word je gebeld op 23 april. Een selectie van de kunstwerken wordt geëxposeerd via de ramen van de organiserende organisaties (digitale inzendingen via een groot scherm) van 27 april tot en met 3 mei. Jouw kunstwerk kun je weer ophalen vanaf 6 mei bij CODA. Prijzen Natuurlijk is het al een hele prijs om geëxposeerd te worden, maar je kunt nog meer winnen.

De eerste prijs is een CODA-shop kadobon twv 60 euro, de tweede prijs een Talens prijzenpakket twv 50 euro en de derde prijs twee filmtickets van Gigant naar keuze en voor kinderen zelfs een cursus naar keuze. Voor iedere winnaar is er nog een oranjeblik gevuld met koekjes en cadeaubon.

In de jury zitten Carin Reinders

directeur CODA

, Gerrit Steenbergen

directeur ACEC

, Dirk de Bruin

directeur/bestuurder Gigant

, Els van Alphen

Royal Talens

, Karen Hop

bestuurder de Klup Apeldoorn

en Simon Boon

Stichting Oranjefeesten Apeldoorn

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden