Online dialoog ‘Erbij horen in tijden van lockdown’

Apeldoorn - Samenspraak gaat vanaf april iedere maand een online dialoog organiseren waar iedereen die dat leuk vindt gratis aan mee kan doen. Ieder gesprek zal ongeveer anderhalf tot twee uur duren. De eerstvolgende dialoog is op woensdagavond 14 april om 19.30 uur. Via www.samenspraakapeldoorn.nl kan men zich aanmelden. Na aanmelding kan men via een link meedoen aan het gesprek.

Stichting SamenspraakSamenspraak wil mensen verbinden en stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan. Zeker in deze bijzondere tijd waarin we door de lockdown maatregelen minder mogelijkheden hebben elkaar regelmatig te ontmoeten, moet iedereen extra z’n best doen om mensen te spreken.

Online dialoog

Via een dialoog, waarin de speciale dialoogmethode gebruikt wordt, gaan de deelnemers ervaringen uitwisselen rond een thema. Luisteren naar elkaar is de kern van deze gespreksmethode. In een groep van 4 tot 6 personen gaan de deelnemers onder leiding van een ervaren gespreksbegeleider met elkaar van gedachten wisselen.Het onderwerp van de eerste dialoog is “Erbij horen”, in deze bijzondere pandemietijd met bijbehorende lockdown maatregelen een onderwerp dat veel mensen aan zal spreken. Een mens is een sociaal wezen, wil graag ergens bij horen.Vragen die hierbij aan bod kunnen komen, zijn:

-Hoe ervaar ik deze tijd?
-Voel ik me verbonden? Met wie of wat?
-Waar hoor ik wel bij, waar niet?
- Hoor ik er meer, of minder bij?
-Wat zijn mijn dromen over “Erbij horen” in deze tijd?
-Kan ik al wat van deze droom verwezenlijken?

Samenspraak roept iedereen in Apeldoorn op om mee te doen, zodat er een mooi gesprek plaats kan vinden tussen Apeldoorners met een verschillende achtergrond; jong en oud, vanuit diverse culturen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden