Paasvoorstelling bij De Basis Apeldoorn over ‘Fake news?!’

Apeldoorn - Na een succesvolle online Kerstshow afgelopen december, organiseert De Basis, in Apeldoorn, op zondag 4 april een laagdrempelige voorstelling over het Paasverhaal, aan de hand van het actuele thema ‘Fake news?!’.

Op het (digitale) podium staat onder andere Sera Noa, winnares van het tv-programma All Together Now. Kerst en Pasen zijn vaak momenten waarop veel mensen naar de kerk gaan. Soms omdat ze nieuwsgierig zijn naar de diepere betekenis van de verhalen. Maar vaak ook gewoon omdat het er met de paplepel is ingegoten. Als jonge moderne kerk weet de Basis juist deze doelgroep al jaren te boeien met hun voorstellingen, met een mix van goede muziek door een professionele band, persoonlijke verhalen en inspirerende woorden.

Peter van der Weerd, voorganger van De Basis, benadrukt het belang van een open vizier. “Als je mensen open en eerlijk tegemoet treedt, levert dat vaak interessante gesprekken op. Weglopen voor vragen en twijfels van mensen, moeten we als kerk juist niet doen.” Van der Weerd vervolgt: “Met Pasen vieren miljoenen christenen wereldwijd dat Jezus opstond uit de dood, maar anderen zien het verhaal als het meest hardnekkige geval van fake news ooit. Veel mensen die voor het eerst bij ons binnenkomen, weten niet wat ze hiervan moeten geloven. Is Jezus echt opgestaan? Dat gevoel moet je durven adresseren. En dat doen wij dus ook.”

De voorstelling is te bekijken op www.basis.cc/pasen op zondag 4 april om 10.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden