<p>Fleur Bosgoed</p>

Fleur Bosgoed

(Foto: René Hulshoff )

AGOVV Apeldoorn bereikt historisch aantal leden

Apeldoorn - Voor het eerst in lange tijd heeft de Apeldoornse voetbalvereniging AGOVV meer dan 600 leden. Met de vrijwel gelijktijdige inschrijving van Nouri Souki (15) en Fleur Bosgoed (9) kent AGOVV nu 601 leden.

Voorzitter Martin Maassen spreekt van een mijlpaal in de geschiedenis van de club. “In het verleden heeft onze vereniging meestal ergens tussen de 450 en 590 leden gehad. Na het verdwijnen van de proftak van AGOVV in 2013 daalde het aantal leden tot 284 in 2018. De laatste twee jaar is dit aantal dus meer dan verdubbeld.”

Volgens Maassen is de aanwas zichtbaar op alle fronten. “Er zijn de laatste twee seizoenen heel veel pupillen en junioren lid geworden van onze vereniging. Het aantal zaalvoetballers is ook flink gestegen. Maar ook het aantal senioren op het veld is toegenomen. Kortom, op alle niveaus is er sprake van groei. En dat is best wel uniek als je ziet hoe de ledenaantallen in de Apeldoornse voetbalsport zich de laatste jaren ontwikkelen. Vrijwel alle sport- en dus ook voetbalverenigingen hebben te maken met een krimp van het ledenaantal.”

De vijftienjarige Nouri Souki vindt het heel tof dat hij het 600ste lid bij AGOVV is en voetbalt sinds kort met veel plezier bij de Blauwen. “Ik ben naar AGOVV gekomen omdat veel van mijn vrienden hier voetballen. Er hangt altijd een gezellige sfeer en we worden goed begeleid door goede en aardige trainers”.

Op de vraag of hij graag in het eerste wil voetballen kan Nouri kort zijn. “Natuurlijk wil iedereen in een eerste elftal bij een club voetballen, maar ik wil eerst plezier hebben en lekker met mijn vrienden spelen. Wie weet wat er over een paar jaar gebeurt. Ik ben daar nu nog niet mee bezig.”

De negenjarige Fleur Bosgoed vindt voetbal een leuke sport en AGOVV een leuke vereniging. “Mijn broertje Sven voetbalt al wat langer bij AGOVV en ik kwam wel eens kijken. Nu speel ik zelf in de jeugd onder tien en vind de partijtjes onderling en de wedstrijdjes op zaterdag heel leuk.”

Voor beide nieuwe leden zal nog naar een passend moment gekeken worden om ze in het zonnetje te zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden