Week zonder vlees in Apeldoorn

Apeldoorn - Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding lager.

Je bespaart onder andere op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering, stikstofuitstoot en watergebruik. Daarom wordt er elk jaar een nationale week zonder vlees georganiseerd. Dit jaar is dat van 8 tot en met 14 maart. Voor meer informatie en recepten, zie: https://weekzondervlees.nl/recepten-zonder-vlees/

Ook in Apeldoorn zijn er allerlei activiteiten in de week zonder vlees. Zo hebben de meeste supermarkten kortingsacties op vegetarische producten.

Speciaal voor de week zonder vlees gaan omnivoor Ad uit Zupthen en veganist Maaike uit Beekbergen met elkaar in gesprek en testen zij verschillende producten van lokale innovatieve ondernemers: Vegan Caes uit Zutphen en vleesopvolger Zwamboon uit Apeldoorn.

De komende week zullen zowel Partij voor de Dieren als VegaVrijdag op sociale media vegetarische recepten delen. Op vrijdag 12 maart organiseert thuiskok Bob van Dongen een gratis online vega/vegan kookworkshop. Aanmelden kan via vegavrijdagapeldoorn@gmail.com.

Ook doen verschillende Apeldoornse restaurants mee met de week zonder vlees. Bij deze restaurants kun je een speciaal vega afhaalmenu ophalen:

2 gangenmenu van Restaurant Recht voor €23,75 bestaand uit gevulde champignons en aubergine violet (nieuw, speciaal voor de week zonder vlees).4-gangenmenu van Sizzles at the Park met amuses, brood en dip, geitenkaasmousse, gemarineerde biet, zoetzure pompoen, bloemkool crème, Okonomiyaki “ Japanse pancake’ en Citroen cremeux

Sushi Point introduceert een vegan menu sushi veggi voor €16,95

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden