Foto:

SGP-kamerlid Chris Stoffer op bezoek in Uddel

Uddel - Op woensdag 24 februari was SGP-kamerlid Chris Stoffer op bezoek in Uddel. Dat was voor hem bijna een thuiswedstrijd, Chris woont namelijk in Elspeet.

In het kader van de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart bezoeken de SGP-kamerleden allerlei plaatsen in het land. In Uddel werd een bezoek gebracht aan Kamp Nieuw-Milligen en aan het bedrijf G2 Energy.Bij Kamp Nieuw-Milligen ging het kamerlid in gesprek met Frank van de Kolk, voorzitter van Uddels Belang.

Over een aantal jaren zullen er ruim 2000 mariniers geplaatst worden op het kamp. Uddels Belang is blij dat er het kamp een actieve rol krijgt en op die manier niet verloedert. Frank gaf aan dat hij hoopt dat er bij de verbouwing van het kamp ook aan de lokale ondernemers wordt gedacht.Vanuit de SGP-fractie in Apeldoorn was Sander Kok bij het bezoek aanwezig. Hij gaf aan dat Apeldoorn blij is met de komst van de mariniers naar onze regio. De gemeente Apeldoorn is op het gebied van veiligheid al bekend door de Politieacademie en de Marechaussee. Ook worden er pogingen gedaan om een kenniscentrum voor digitale veiligheid op te starten samen met de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion en Aventus.

Dat de mariniers nu ook in onze gemeente geplaatst worden, past goed in het profiel van Apeldoorn als veiligheidsstad.Vervolgens ging het gezelschap (waaronder ook enkele bestuursleden van de Uddelse SGP-kiesvereniging) door naar G2 Energy in het Uddelerveen. Dit bedrijf produceert zonnecollectoren.

Eigenaar Peter de Bruin verzorgde een boeiende presentatie over het bedrijf en een aantal opgeleverde projecten.De boodschap van de overheid is dat we van het gas af moeten. Het zou dan ook mooi zijn als de overheid de plaatsing van zonnecollectoren meer wil stimuleren d.m.v. subsidies. Hierbij benoemde Peter een aantal knelpunten, die meegenomen kunnen worden in het politieke debat over dit thema in Den Haag. Al met al een leerzaam en boeiend bezoek.Chris Stoffer bezocht die woensdag ook Scherpenzeel en Ede, waar hij onder andere in gesprek ging met ondernemers die vanwege de coronacrisis in zwaar weer zitten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden