Foto:

Meesters van Apeldoorn: dit zijn de plannen

Apeldoorn - De binnenstad is meer dan alleen winkelgebied, je kan er ook heerlijk wonen! Zo komen op de plek van het voormalig Sportfondsenbad drive-inwoningen en stadswoningen en wordt de voormalige Koningin Wilhelmina Mulo omgebouwd tot een aantal stadsvilla’s. Om de woningbouw mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Vele jaren was het een komen en gaan van mensen in dit gebied. Of het nu was om naar de middelbare school te gaan, of om zwemles te krijgen. Er zullen dan ook heel wat diploma’s uitgereikt zijn in dit stukje Apeldoorn. Met een knipoog kijkt ontwikkelaar Van Wijnen op deze tijd terug, door het de naam ‘Meesters van Apeldoorn’ mee te geven. Inmiddels is bekend hoe de woningen eruit komen te zien. Beelden van de plannen bekijkt u op de webpagina Meesters van Apeldoorn.

Wijziging van het bestemmingsplan

Om het woningbouwplan Meesters van Apeldoorn mogelijk te maken, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Op dit moment ligt het bestemmingsplan ter inzage. Wie wil reageren op het bestemmingsplan kan een reactie (zienswijze) indienen.

Naar verwachting wordt gestart met bouwen in het tweede kwartaal van 2022 en kunnen de eerste inwoners een jaar later hun intrek nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden