Rode Lintjes 2021 GroenLinks Apeldoorn uitgereikt


Foto:

Rode Lintjes 2021 GroenLinks Apeldoorn uitgereikt

Apeldoorn - Dit jaar heeft de fractie van GroenLinks haar rode lintjes op een andere manier uitgereikt, geen live samenkomst maar online op maandagavond 15 februari.

Het was de elfde keer dat de rode lintjes werden uitgereikt aan vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een ander.

Dit jaar zijn de lintjes uitgereikt bij ieders voordeur, inclusief een doosje lekkere cupcakes met een rood lintje van Bakken & Zo , een pakje thee met veel liefde van Waar Apeldoorn en natuurlijk het rode lintje en de oorkonde.

Via de online bijeenkomst is symbolisch het lintje opgespeld door Rachel Gasper-Rothengatter aan, Maureen Roelofs, Erik Grotenhuis en Gerhard van de Beek.

Maureen Roelofs, ook wel bekend als Contactclown Mau kreeg het lintje voor haar raambezoeken aan diverse zorginstellingen. Waarbij ze via het raam contact zoekt met de bewoners. Dit doet ze normaal door veel aanrakingen maar in deze tijd is dat niet mogelijk en heeft ze als oplossing bedacht om contact te maken met het ‘’ramen wassen’’. https://contactclownmau.nl/

Erik Grotenhuis kreeg het tweede lintje vanwege zijn creativiteit in deze tijd, waarbij hij van een oude houtenkast harten zaagde voor verschillende instellingen. Maar dat is niet het enige wat hij doet hij zamelt voor verschillende zorginstellingen producten en geld in. ‘’Hij hoopt door het winnen van dit lintje dat hij meer mensen kan aanzetten om iets te doen voor de Apeldoornse medemens. Want samen lukt meer dan alleen.’’

Het derde lintje ging naar Gerhard van de Beek, die ongeveer 2,5 jaar al bezig is met het opknappen en inzamelen van laptops en ipads voor de facebookgroep Gratis af te halen Apeldoorn. Ondertussen heeft hij al 327 laptops opgeknapt en weggegeven. Hij doet dit als hobby om zo de medemens te helpen want de vraag is groter dan het aanbod.

Ondanks deze andere uitreiking dan normaal was het mooi om iedereen in het zonnetje te zetten die zich zo met hart en ziel inzet voor de Apeldoornse samenleving.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden