Online presentatie ‘Hoe je als VvE kunt verduurzamen’

Online presentatie ‘Hoe je als VvE kunt verduurzamen’

Apeldoorn - Het verduurzamen van een appartementencomplex, hoe pak jedat aan als Vereniging van Eigenaren?

Energiek Apeldoorn organiseert speciaal voor alle VvE leden een gratis online presentatie op donderdag 25 februari, over het verduurzamen van een VvE. Kijken luister mee naar de bevlogen Walter Hulshorst, die het verhaal van hun VvE vertelt inclusief de stappen die zij hebben genomen in de verduurzaming.

Er speelt veel op het gebied van verduurzaming, waar moet je beginnen? Wat is er allemaal mogelijk? Waar kun je allemaal aan denken als Vereniging van Eigenaren (VvE)? Walter Hulshorst, Technische Commissie I VvE Sparta Luce, vertelt het verhaal over de stappen die zij als VvE gezet hebben. Bijvoorbeeld; wat omvat het themaduurzaam allemaal? En hoe kunnen wij dit vertalen naar een appartementencomplex? ‘Er zijn verschillende stappen waarmee je kunt beginnen, maar wij zijn begonnen met het uit filteren van onze energierekening. Waarom is ons verbruik relatief laag, maar onze rekening hoog? Wij hadden twee aansluitingen voor ons complex, dit zorgde voor de hoge kosten", aldus Walter.

In 2030 gaat de aardgaskraan in Groningen dicht en uiterlijk in 2050 gaat Nederland stoppen met het gebruik van aardgas. Het jaar 2050 lijkt ver weg,maar deze ingrijpende veranderingen vragen om een goede voorbereiding. Er zijn nog veel onzekerheden rondom het aardgasvrij maken van woningen,wijken, maar ook gebouwen en appartementencomplexen. “Hoe de weg gaat lopen en waar er wordt begonnen is nog onduidelijk” zegt Walter. “Maar eerst stonden wij als VvE onbewust in de wachtstand, nu staan wij bewust in de wachtstand. Wij hebben het voorwerk gedaan, we hebben al wat kunnen wijzigen en weten welke opties er zijn. Het uitzoekwerk van VvE Sparta Luce ging verder. Zo kwam er ook nog tot een verrassende ontdekking op het gebied van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Tips hierover deel Walter in de online presentatie. De online presentatie is op donderdag 25 februari om 19:30 uur, je kunt je met deze link aanmelden. De presentatie is geschikt voor alle leden binnen een Verenigingvan Eigenaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden