Coronasleur doorbreken op Young055


<p>Het succes van Young055 is ook buiten Apeldoorn niet onopgemerkt gebleven. (foto Gert Perdon)</p>

Het succes van Young055 is ook buiten Apeldoorn niet onopgemerkt gebleven. (foto Gert Perdon)

(Foto: )

Coronasleur doorbreken op Young055

Apeldoorn - Terwijl het kabinet naarstig zoekt naar manieren om de coronamaatregelen voor de jeugd te versoepelen, weten steeds meer Apeldoornse jongeren aan de coronasleur te ontsnappen op Young055. Dit online platform brengt jongeren tussen de 12 en 26 jaar bij elkaar met entertainment in de breedste zin van het woord. In navolging van het succesvolle televisieprogramma ‘First Dates’ wordt er momenteel hard gewerkt aan een heuse Young55-datingshow.

Door Bert Nijenhuis

“De gemeente heeft het initiatief genomen en ons gevraagd het platform op poten te zetten”, vertelt Kiki Alberink, eventmanager bij Tim Koldenhof Events. “Organiseren zit ons in het bloed en we hebben de benodigde middelen en creativiteit. Andere partners die meewerken, zijn Gigant, Orpheus en Accres. Als eerste zijn we gaan polsen wat Apeldoornse jongeren leuk vinden en waar ze behoefte aan hebben in tijden van corona.”

Pubquiz

Het heeft geleid tot een platform boordevol vermaak, nieuws, lessen en tips. “Het programma ‘Bakken met Bo en Lotte’ en de TikTok-workshop”, noemt Alberink als enkele succesvolle onderdelen. “De Gigant verzorgt ‘Grastalks’, een populaire talkshow waarin lokale artiesten een podium krijgen. Er kan worden meegedaan aan een bingo en pubquiz en er zijn livestreams met optredens van artiesten. Wat het ook erg goed doet, is het programma ‘De straat op met Ilse’. Hierin komen jongeren zelf aan het woord. Uit die gesprekken blijkt dat een groot deel het zwaar heeft en eenzaam is.”

‘We merken dat jongeren liever kijken dan participeren’

De eventmanager constateert tevreden dat een groeiend aantal jongens en meiden Young055 weet te vinden. “Elke dag hebben we 450 unieke bezoekers. We merken dat de meeste jongeren liever kijken dan participeren. Toch zien we graag een interactiever platform met meer deelnames aan activiteiten.” Wellicht dat de geplande datingshow hier een flinke impuls aan kan geven. “De deelnemers ontmoeten elkaar op locatie en worden daar gefilmd. We hopen uiteraard dat leuke gespreken en matches tot meer aanmeldingen gaan leiden.”

Toekomst

Het succes van Young055 is ook buiten Apeldoorn niet onopgemerkt gebleven. “We zijn met andere gemeenten in gesprek”, reageert Alberink diplomatiek. “We delen onze expertise graag als daarmee elders ook jongeren geholpen kunnen worden.” Het heugelijke moment dat de coronacrisis tot het verleden behoort, betekent overigens niet het einde van Young055. “Het platform blijft bestaan. Waar we nu vooral jongeren willen vermaken en connecten, wordt de opzet in de toekomst breder. Daarbij kun je denken aan een vacaturebank voor bijbaantjes. Activiteiten zullen op fysieke locaties worden verzorgd. Opheus, Accres, Gigant en Zwitsal gaan een plek creëren voor Young 055. We blijven ons oor altijd te luister leggen bij de jongeren zelf. Dat doen we op social media, via polls en uiteraard geven ook de kijkcijfers aan waar de interesses liggen.”

young055.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden