Tovertafel brengt Het Hietveld nieuwe mogelijkheden

Tovertafel brengt Het Hietveld nieuwe mogelijkheden

Apeldoorn - Cliënten van Het Hietveld kunnen sinds begin februari gebruik maken van de Tovertafel; een innovatieve beamer die interactieve spellen projecteert op een tafel. De spellen zijn specifiek ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking en helemaal op de gebruiker afgestemd. Met de Tovertafel heeft Het Hietveld er een mooie toevoeging op het vrijetijdsaanbod en een welkome stimulans voor tijdens deze coronaperiode bij.

Het Hietveld is een locatie van zorgorganisatie Pluryn voor (jong)volwassenen en ouderen met een licht tot matig verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag, complexe gedrags- en bijkomende psychiatrische problemen. In Beekbergen krijgen zij passende zorg en behandeling. Het hebben van een zinvolle daginvulling en leuke vrijetijdsbesteding is daarin erg belangrijk. De Tovertafel brengt nieuwe belevingsgerichte mogelijkheden, waarvan samen of individueel gebruik gemaakt kan worden. De interactieve lichtprojecties dagen gebruikers uit om op eigen niveau mee te spelen.

Inspirerend bezoek

Sammy Maters, begeleider bij Het Hietveld, zag de Tovertafel bij een collega-zorgorganisatie en was direct enthousiast voor zijn locatie: “Ik dacht meteen aan alle mogelijkheden die de Tovertafel biedt voor onze cliënten bij Het Hietveld. Het is soms een uitdaging om hen te activeren. De verschillende spellen van de Tovertafel kunnen daar op een laagdrempelige manier spelenderwijs aan bijdragen. Het is echt geweldig dat we nu ook zelf over een Tovertafel kunnen beschikken!”

De komst van de Tovertafel bij Het Hietveld is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden