Apeldoornse organisaties en ondernemers bieden jongeren in Apeldoorn perspectief


<p>Mirjam Barendregt, initiatiefnemer en directeur van Orpheus: “We zoeken 55 Apeldoornse werkgevers, ondernemers en beleidsmakers die 55 Apeldoornse jongeren uit deze grote groep gaan ondersteunen." (foto Rob Voss)</p>

Mirjam Barendregt, initiatiefnemer en directeur van Orpheus: “We zoeken 55 Apeldoornse werkgevers, ondernemers en beleidsmakers die 55 Apeldoornse jongeren uit deze grote groep gaan ondersteunen." (foto Rob Voss)

(Foto: FOTO ROB VOSS)

Apeldoornse organisaties en ondernemers bieden jongeren in Apeldoorn perspectief

Apeldoorn - Jongeren, middelbare scholieren en studenten in het MBO en HBO, hebben het extra te verduren in deze Coronatijd. Er kan of mag niet veel binnen de geldende restricties. Meer dan anderen ervaren zij dat het leven stil staat, waar je als jongere er juist op uit trekt om de wereld te ontdekken en je te ontwikkelen. Geen (verre) vakanties met vrienden, geen feesten en festivals, geen of weinig fysiek onderwijs, boven de 18 geen teamsporten … en zoek je een (bij)baan of stageplek, dan liggen die niet voor het oprapen.

Mirjam Barendregt, initiatiefnemer en directeur van Orpheus: “We zoeken 55 Apeldoornse werkgevers, ondernemers en beleidsmakers die 55 Apeldoornse jongeren uit deze grote groep gaan ondersteunen. Met praktische tips, met hun netwerk, met interessante opdrachten en nieuwe ervaringen”.

De afgelopen maanden hebben diverse Apeldoornse organisaties kennis gedeeld over de impact van de coronapandemie op de eigen organisatie. Vanuit die kennis en ervaring zijn nieuwe samenwerkingsverbanden en projecten ontstaan. De gemeente heeft hierin een stimulerende rol. Zo is ook #YOUNG055 ontstaan. Een website waarop van alles te vinden en te doen is voor jongeren tussen de leeftijd van 12 en 26 jaar. Aan dat initiatief koppelen we Support#YOUNG055.

De Apeldoornse werkgevers die aan de basis staan van dit initiatief zijn stuk voor stuk toonaangevende organisaties in bijvoorbeeld techniek, toerisme, cultuur, zorg, welzijn, vastgoed, onderwijs, overheid, communicatie, sport en food. Zij maken tijd vrij voor begeleiding/coaching en natuurlijk een kijkje in de keuken van hun organisatie. Bedrijven die zich willen aanmelden, kunnen dat doen bij Mirjam Barendregt via young055@orpheus.nl

Jonge Apeldoorners in de leeftijd van 16 tot 26 jaar, die hun netwerk willen vergroten en werk willen maken van hun toekomst, kunnen zich tot en met 12 februari aanmelden. Alle informatie staat op www.young055.nl/nieuws Het project loopt in principe van 1 maart t/m 30 november 2021. In december 2021 wordt Support#YOUNG055 met alle jongeren en alle werkgevers/ondernemers feestelijk in Orpheus afgesloten.

“In deze ongekende coronapandemie moeten we elkaar, nog meer dan anders, helpen en perspectief bieden. Als ondernemers en werkgevers willen wij daarom deze jongeren op weg helpen met onze kennis, ons netwerk en onze ervaring”, zegt Mirjam Barendregt. Andere deelnemers zijn Edgar Breed voorzitter Apeldoornse Mixed Hockey Club, Jos van Deursen voorzitter Raad van Bestuur ROC Aventus, Martine van Tilburg directeur ROC Aventus, Jet Jacobs manager bedrijfsvoering Omnizorg, Greet Bouman directeur-bestuurder Stimenz, Detlev Cziesso wethouder Gemeente Apeldoorn, Nathan Stukker wethouder Gemeente Apeldoorn, Frans van de Laak directeur Hotel De Keizerskroon, Mike van Woudenberg eigenaar Ultimate Workspace, Peter Vaandrager commercieel directeur Hanos Apeldoorn, Joost Leferink business developer Hollander Techniek, Nicole Dürr senior projectmanager Accres, Marc Ankersmid eigenaar Emotion, Richard Kraai officier van dienst VNOG, Lieke Kalhorn adviseur Kalhorn Coaching, Jessica Hoogeland teammanager Gemeente Apeldoorn en Dennis Nijzing projectleider jeugdparticipatie Gemeente Apeldoorn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden