Leger des Heils Apeldoorn start maaltijdenservice. ‘Net als winkeliers werken we coronaproof’


<p>Marrie Boshuis ziet het aantal nieuwe gezichten toenemen. &quot;De nood is duidelijk daarom starten we een maaltijdenservice.&quot; (foto Gert Perdon)</p>

Marrie Boshuis ziet het aantal nieuwe gezichten toenemen. "De nood is duidelijk daarom starten we een maaltijdenservice." (foto Gert Perdon)

(Foto: Gert Perdon)

Leger des Heils Apeldoorn start maaltijdenservice. ‘Net als winkeliers werken we coronaproof’

Apeldoorn - Hoewel de eerste vaccinaties eindelijk zijn toegediend, is corona nog altijd volop onder ons. Het Leger des Heils Apeldoorn constateert zelfs een toename van het aantal mensen dat als gevolg van de pandemie in financiële nood verkeert. Daarom begint het korps op donderdag 21 januari een maaltijdenservice voor mensen die niet altijd genoeg te eten hebben en niet over een pas van de voedselbank beschikken.

Door Bert Nijenhuis

De coronacrisis heeft ook grote impact gehad op het Leger des Heils zelf. “Met name toen we tijdens de eerste golf de deuren moesten sluiten”, vertelt Marrie Boshuis, coördinator bij de De Verbinding, de ontmoetingsplek van het korps. “Het was erg moeilijk dat sociale aspect te moeten missen. Op 1 juni mochten we gelukkig weer open en sindsdien kunnen er weer ontmoetingen plaatsvinden. Uiteraard houden we ons daarbij aan alle coronamaatregelen die de regering oplegt.”

Boshuis erkent dat er zich in tijden van (corona)crisis meer mensen bij het Leger des Heils melden. “We zien vaker nieuwe gezichten en de nood is duidelijk merkbaar. Daarom hebben we ook besloten een maaltijdenservice te starten. Helaas mogen we geen tafels dekken in ons eigen pand, maar afhalen is gewoon mogelijk.” Voor de maaltijdservice kan het korps Apeldoorn een beroep doen op een nieuwe groep vrijwilligers. “Zij vormen verschillende teams, die elke donderdag gaan koken. Hun enthousiasme is hartverwarmend.” Mensen die een beroep op de service doen, kunnen wekelijks kiezen voor een aardappelgerecht, of voor een pasta-/rijstgerecht. “Echt lekkere en gezonde maaltijden, die we dankzij bijdragen van sponsoren kunnen aanbieden voor slechts 1,50 euro per persoon. We gaan altijd uit van de kracht van de mens en daar sluit een kleine eigen bijdrage mooi bij aan.”

De ambulante hulpverleners van het Leger des Heils gaan cliënten doorverwijzen naar de maaltijdenservice. “Maar mensen kunnen zichzelf ook bij mij aanmelden”, gaat Boshuis verder. “Voor een vriendelijk kennismakingsgesprek. Het wordt zeker geen inquisitie. We willen met deze service iets bieden dat het leven makkelijker maakt. Ik raad deelnemers wel aan om telkens vóór woensdag te reserveren, zodat ze zeker zijn van een maaltijd. Die kan vervolgens op donderdag tussen half vijf en zes uur bij ons worden afgehaald. Net als winkeliers werken we coronaproof met schermen. We beginnen met dertig maaltijden, maar dat aantal kan altijd worden opgeschaald.”

De maaltijdenservice is een pilot die in eerste instantie vier maanden gaat draaien. Boshuis: “We hebben niet de illusie dat corona na die periode de wereld uit is. Wel hopen we dat de het virus door de vaccinaties beter onder controle zal zijn, zodat er ook bij ons korps weer gezamenlijk gegeten kan worden. Tot die tijd doen we het met de maaltijdenservice.” Marrie Boshuis is hierover te bereiken op: 06-25761765. Tickets zijn te koop bij de receptie aan het Hofveld 21-23. Reserveren: korps.apeldoorn@legerdesheils.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden