KV Apeldoorn trakteert zorgpersoneel

KV Apeldoorn trakteert zorgpersoneel

Apeldoorn - Ook dit jaar was het plan van KV Apeldoorn zo’n 15.000 oliebollen te bakken en te verkopen. Net als de 53 jaar hiervoor zou hiermee een flinke boost gegeven worden aan de, zeker dit jaar haperende, begroting.

In de voorbereidingen was een productieproces ontworpen dat geheel zou voldoen aan de geldende coronaregels. De bakstraat was volledig “coronaproof”. En toen kwam de persconferentie waarin een tweede lockdown werd afgekondigd en konden alle plannen in de prullenbak. Een flinke financiële tegenvaller natuurlijk bovenop het wegvallen van alle andere inkomsten in dit jaar.

Normaal worden de oliebollen veelal afgehaald door vaste klanten die al jaren de oliebollen afnemen. Zij nemen dan vaak ook appelbeignets mee die als bijproduct worden aangeboden. Deze appelbeignets worden niet zelf gebakken maar vers ingekocht bij een professionele bakkerij. En deze appelbeignets werden natuurlijk al besteld voor de aankondiging van de tweede lockdown.

Daardoor dreigde niet alleen verlies aan inkomen maar ook nog een daadwerkelijk verlies van de waarde van de ingekochte appelbeignets. In alle hectiek is een alternatief verkoopplan gesmeed waardoor het toch mogelijk is gebleken het merendeel van de ingekochte appelbeignets te verkopen.

Hierdoor was KV Apeldoorn uit de kosten. Maar er waren wel 700 verse appelbeignets over. Om daar toch iets goeds mee te doen heeft KV Apeldoorn besloten de overgebleven beignets aan het personeel van het Gelre ziekenhuis te doneren. Hun inzet in deze hectische tijd wordt door KV Apeldoorn zeer gewaardeerd en zo kunnen wij iets terug doen. Op 31 december is deze traktatie afgeleverd bij het ziekenhuis. Een geste die door het ziekenhuis zeer werd gewaardeerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden