Een top 100 populairste liedjes om thuis te spelen [aangeboden door Chordify]


Foto:
aangeboden door Chordify

Een top 100 populairste liedjes om thuis te spelen

In 2020 trokken veel thuis-muzikanten hun instrumenten weer van zolder om hun hobby weer goed op te pakken. Ook kwamen daar veel nieuwe thuis-muzikanten bij. Er werd een recordomzet gemaakt met de verkoop van instrumenten. We gingen niet alleen verbouwen, maar ook heerlijk muziek maken. Dit is ook nog eens een goede emotionele uitlaatklep en traint je hersenen. Al met al een goed idee! 

Maar welke nummers ga je spelen? En hoe kom je aan de akkoorden voor je favorieten nummers? Het Nederlandse bedrijf Chordify helpt je graag! Dit muziekplatform biedt akkoorden voor piano, gitaar en ukelele voor vrijwel elk nummer. Ze hebben gebruikers wereldwijd. Elke gebruiker speelt natuurlijk zo zijn eigen favorieten, maar toch stelden ze een leuke top 100 samen van de meest meegespeelde nummers. Ze stelden een top 100 samen en delen graag met jou de top 5 van deze lijst. 

  1. 1. Bohemian Rhapsody - Queen 

De nummer 1 van deze lijst is Bohemian Rhapsody. Een nummer dat iedereen wel kent en al jaren populair is en blijft. Ondanks dat dit de nummer 1 is van de lijst, is dit wel één van de moeilijkste nummers om te spelen. Een nummer dat jou zeker van de straat houdt. De akkoorden van voor het nummer van Queen zijn niet gemakkelijk, maar dus wel nummer 1 in de lijst. 

  1. 2. Let Her Go - Passenger 

De opvolger van de nummer 1 is Let Her Go van Passenger. Hoewel het vorige nummer een stuk moeilijker is, kan de beginnende muzikant ook zeker mee doen in de top 5 van deze lijst. Het nummer Let Her Go is gemakkelijk te spelen met de basis-akkoorden EM, D en C. Een prachtig liedje dat niet moeilijk is om te spelen. 

  1. 3. Creep - Radiohead 

Een hit uit 1993 inmiddels. Maar wat de nummer 1 al bewijst, sommige nummers blijven populair. Bijkomend voordeel van dit nummer is het feit dat het met slechts vier akkoorden te spelen is. Niet een heel moeilijk nummer om te spelen. 

  1. 4. Hotel California - Eagles 

Dit nummer is een must in elk repertoire. Iedereen kan het nummer van de Eagles wel meezingen. Grote kans dat de gebruikers van Chordify in volle borst meezingen met ding nummer terwijl ze los gaan op hun gitaar. 

  1. 5. Shallow - Lady Gaga & Bradley Cooper 

De top vijf wordt afgesloten met het nummer Shallow. Dit is de soundtrack van de film A Star is Born. Het nummer is op verschillende niveaus te spelen. In dit artikel lees je hoe je het kunt spelen.

Wil je de volledige lijst zien? Bezoek de website van Chordify en ontdek de mogelijkheden van thuis muziek maken. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden