Servaas Raedts neemt zijn diploma in ontvangst
Servaas Raedts neemt zijn diploma in ontvangst (Foto: Liesbeth Stam)

Afscheidsfotograaf Servaas Raedts gediplomeerd Bekwaam Afscheidsfotograaf

APELDOORN – Afscheidsfotograaf Servaas Raedts uit Apeldoorn maakt nu ook onderdeel uit van het team van bijna 60 gediplomeerd bekwaam afscheidsfotografen dat Nederland kent. Met het behalen van het diploma Bekwaam Afscheidsfotograaf laat Raedts zien dat hij niet enkel over voldoende fotografische kennis beschikt maar ook dat hij weet hoe om te gaan met (mensen in) rouw, hoe te communiceren met de familie en hoe hij zich respectvol opstelt tijdens een afscheid.

Raedts fotografeert sinds 2014 en fotografeerde de lente van 2019 voor het eerst een uitvaart. Na deze ervaring wist hij dat hij zich hierin wilde verdiepen. Het fotograferen van een afscheid is heel dankbaar en belangrijk werk. Het helpt familie en vrienden om foto’s van het afscheid terug te kunnen kijken als onderdeel van de rouwverwerking of om een blijvende herinnering te hebben.
In januari 2020 startte Raedts met de opleiding tot Bekwaam Afscheidsfotograaf terwijl hij ook bleef werken aan zijn naamsbekendheid en vindbaarheid met als gevolg dat hij ondertussen ruim 10 uitvaarten heeft gefotografeerd. In de helft van de gevallen wordt hij benaderd door uitvaartverzorgers en in de andere gevallen door iemand van de familie.

“Als afscheidsfotograaf fotografeer ik dat wat mensen niet mee willen maken maar ook niet willen missen”, zegt Raedts over zijn werk. “Doordat de familie met hun aandacht bij de overledene is valt mijn aanwezigheid eigenlijk nooit op. Ik weet dichtbij te komen zonder op de voorgrond te treden”.

Op de website www.deafascheidsfotograaf.nl is meer informatie te vinden over wat afscheidsfotografie is, wat een afscheidsfotograaf doet, reacties van families en uitvaartverzorgers en tien tips voor uitvaartfotografie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden