Tasjes van oude vlaggenstof voor bewoners van COA


Foto:

Tasjes van oude vlaggenstof voor bewoners van COA

Apeldoorn - Stichting Da Capo is zes jaar actief in Apeldoorn en biedt migranten, met name vrouwen, een gezellige en leerzame plek. Vrouwen van allerlei nationaliteiten, leeftijden en met verschillende achtergronden komen naar Da Capo voor ontmoeting en om te leren.

Da Capo betekent opnieuw beginnen. Het is een term uit de muziek, maar Marleen Hoogeboom (projectcoördinator en oprichtster) vond hem wel toepasselijk voor de stichting: mensen beginnen opnieuw in een vreemd land, maar ook de materialen die we in het naaiatelier gebruiken krijgen een nieuwe bestemming.

Bij Da Capo kun je taallessen volgen, maar ook op weg geholpen worden naar een baan, werk als vrijwilliger of met praktische dingen. Je kunt zelfs leren fietsen. Of je gaat aan de slag in een van de leerwerkplaatsen: de kookstudio of het naaiatelier. Al doende leren, en sociaal actief zijn daar draait het om bij de leerwerkbedrijven van Stichting Da Capo.

Naaiatelier
In het naaiatelier worden er dingen gecreëerd. Daarbij wordt van oude spullen weer iets nieuws gemaakt, want “het moet wel duurzaam zijn”, zegt Marleen. “Dus bieden we naailessen aan. Als de vrouwen vervolgens vaardig genoeg zijn, kunnen ze meehelpen in het productieproces.”

Meestal werkt het atelier in opdracht. En zo trok ook Carine Havenaar van COA aan de bel. Zij wilden graag tasjes laten maken voor alle bewoners. Het COA sponsort deze actie en de tasjes worden gevuld met wat lekkers. Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan deze boodschappentasjes. Deze zijn gemaakt van oude resten vlaggenstof. Deze zijn gedoneerd door CODA (oude tentoonstellingsvlaggen) en door de Veluwse Vlaggen Industrie. Dit was dus een hele leuke samenwerking tussen leverancier van oude materialen, Da Capo als leerwerkplek en het COA als opdrachtgever.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Da Capo? Bel dan met Marleen Hoogeboom (06 – 12 16 57 18) of mail naar info@stichtingdacapo.nl. Ze zoeken nog nieuwe vrijwilligers voor taallessen en voor het naaiatelier.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden