Schrijven tegen onrecht vanuit je vertrouwde stoel tijdens Write for Rights in Apeldoorn


Foto:

Schrijven tegen onrecht vanuit je vertrouwde stoel tijdens Write for Rights in Apeldoorn

Apeldoorn - Op 10 december is het zoals elk jaar de dag van de mensenrechten. Wereldwijd worden er jaarlijks rondom deze datum miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Daardoor wordt de aandacht gevestigd voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Amnesty Apeldoorn doet wederom mee maar dit keer op alternatieve wijze.

Op 10 december zal er een interessant programma worden verzorgd via Zoom. Het is vanuit huis eenvoudig te volgen en er zullen vele aspecten van het jaarlijkse evenement in terug te vinden zijn. Het programma start om 19 uur en zal tot 22 uur duren. Tijdens het programma zal er veel tijd zijn om rustig brieven te schrijven met wat achtergrondmuziek. Tussendoor zal er van alles te horen en zien zijn. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan de mensen waarvoor geschreven wordt. Ook zullen de successen van de vorige editie aan bod komen. Zoals elk jaar zal Aad van der Waal een speciaal geschreven gedicht voordragen en zal er muziek van lokale artiesten zijn. Het volledige programma met tijden is te vinden op de website van Amnesty Apeldoorn. Om de link voor het Zoom-evenement te ontvangen kun je een mailtje sturen naar info@amnestyapeldoorn.nl

Aangezien er vanuit huis geschreven gaat worden, zijn er twee manieren om de schrijfmaterialen te komen. Allereerst zal er op 10 december van 16 uur tot 19 uur schrijfpakketjes worden uitgedeeld in de Grote Kerk waarbij alle Coronaprotocollen zullen worden gehanteerd en een mondkapje verplicht is. Daarnaast is er de mogelijkheid om een schrijfpakketje thuis geleverd te krijgen. Hiervoor dient even een mail naar info@amnestyapeldoorn.nl te worden gestuurd. De schrijfpakketjes zullen onder andere een pen, schrijfblok en 10 voorbeeldbrieven bevatten. Alle schrijfpakketjes zullen worden geleverd voor het Zoom-evenement zodat er gemeenschappelijk geschreven kan worden tijdens het evenement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden