Klanten Foenix verminderen CO2-uitstoot


Wethouder Jeroen Joon en Arjin Jans (directeur Foenix)
Wethouder Jeroen Joon en Arjin Jans (directeur Foenix) (Foto: RTV Apeldoorn)

Klanten Foenix verminderen CO2-uitstoot

Apeldoorn - Op Green Friday, 27 november, reikte Arjin Jans, directeur van Foenix, een CO2 cheque aan Jeroen Joon, wethouder Ruimte, Economie en Ondernemende Stad, uit.

,,In 2019 hebben we samen met onze klanten 2423 ton CO2 uitstoot bespaard! We danken al onze klanten van harte voor hun bijdrage aan het realiseren van een circulaire en inclusieve samenleving", zo laat Jans weten.

Green Friday is de tegenhanger van Black Friday. “’Wij gaan niet voor meer verkoop maar voor groene verkoop door het weer in omloop brengen van tweedehands artikelen. Hierdoor realiseren wij via onze verkoop in onze winkels een besparing van 2423 ton CO2 in één jaar tijd! Wethouder Joon was onder de indruk van de hoeveelheid CO2 besparing. 2423 ton CO2 besparing staat gelijk aan de hoeveelheid CO2 gebruik van 340 huishoudens inclusief vervoer”, aldus Arjin Jans.

De wethouder was blij met de symbolische cheque. Deze bijdrage aan de circulaire economie is heel duurzaam. Zelf koopt hij ook regelmatig gebruikte spullen. Hij bedankte Foenix voor deze bijdrage die mede door de Apeldoorners die bij Foenix kopen en hun spullen brengen tot stand komt.

Tijdens het ontvangen van de CO2 cheque heeft Jeroen Joon het volgende aangegeven: “Geweldig hoeveel wij samen in Apeldoorn aan CO2 hebben bespaard door tweedehands artikelen bij Foenix te kopen. Tweedehands winkelen in plaats van nieuwe spullen kopen is een hele goede en makkelijke stap op weg naar een volledige circulaire samenleving. Door spullen nog een tweede (of derde…) leven te bieden wordt er en minder afval geproduceerd en hoeft er niets nieuws geproduceerd te worden. Het is dan ook goed om te zien dat niet alleen steeds meer Apeldoorners hier bewust van worden, maar dat ook steeds meer bedrijven hierop inspelen en zo bijdragen aan een circulaire economie”.

De cheque krijgt een mooie plek in onze Zwitsal-vestiging op het Zwitsal-terrein aan de Vlijtseweg 136 te Apeldoorn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden