Lionsclub Apeldoorn zamelt weer DE-punten voor de Voedselbank in


<p>Sinds 2013 organiseert de Lionsclub Apeldoorn de jaarlijkse inzamelingsactie van Douwe Egberts koffiepunten ten behoeve van de Voedselbank. Op de foto de overhandiging van de pakken koffie van de vorige actie.</p>

Sinds 2013 organiseert de Lionsclub Apeldoorn de jaarlijkse inzamelingsactie van Douwe Egberts koffiepunten ten behoeve van de Voedselbank. Op de foto de overhandiging van de pakken koffie van de vorige actie.

(Foto: Robert Modderkolk)

Lionsclub Apeldoorn zamelt weer DE-punten voor de Voedselbank in

Apeldoorn - De Lionsclub Apeldoorn steekt ook dit jaar Voedselbank Apeldoorn de helpende hand toe bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten.

De punten worden bij Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie voor de voedselbank. Vorig jaar leverde dit maar liefst 3.500 pakken koffie op! Tot en met 31 december kan men punten kwijt in de verzamelboxen op 32 locaties (o.a. supermarkten) in Apeldoorn e.o. Deze locaties staan op de website van de Lionsclub en op de website van de Voedselbank. Natuurlijk kan men de waardepunten ook inleveren bij de Lionsclub Apeldoorn, Bosweg 59, en bij de Voedselbank Apeldoorn, Kanaal Noord 147.

Waardevol gebaar

Covid-19 heeft veel teweeg gebracht, er is een grote groep mensen die daar last van heeft en mede daardoor onder de armoedegrens leeft. Gelukkig ondersteunt de Voedselbank wekelijks meer dan tweehonderdvijftig huishoudens met een voedselpakket. Daar zit niet vaak koffie bij. Hoewel koffie misschien geen primaire levensbehoefte is, mist deze groep mensen hun dagelijkse bakkie koffie wel degelijk. Een pak koffie in het pakket is een klein, maar waardevol gebaar.

Oud en vreemd geld

De koffiepuntenactie wordt dit jaar ook gecombineerd met het inzamelen van oud en vreemd geld. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in derdewereldlanden een patiënt met staar worden geopereerd. Heeft u nog oud of vreemd geld liggen waar u niets mee doet? U kunt het tegelijk (liefst in een envelop of een zakje) met de koffiepunten inleveren bij de Lionsclub Apeldoorn, Bosweg 59, 7314 HB en bij de Voedselbank, Kanaal Noord 147, 7317 AB.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden