Juist in deze tijd: (zelf)liefde en verbinding


<p>Chantal Philips. (foto Lia Remmelzwaal)</p>

Chantal Philips. (foto Lia Remmelzwaal)

(Foto: LLia@)

Juist in deze tijd: (zelf)liefde en verbinding

Apeldoorn - De dagen worden korter, we zijn meer binnen. Kaarsen aan en lichtjes in de bomen. "De perfecte tijd om je opnieuw met jezelf te verbinden, te reflecteren en vooruit te kijken", zegt Chantal Philips, die sinds september haar nieuwe coachpraktijk, in de Matenhorst te Apeldoorn, geopend heeft.

Het komt zeker niet alleen door Corona dat we meer binnen zijn. Het past ook bij de natuurlijke periode van het jaar, zoals elk jaar rond deze tijd. Denk maar aan de beer die zich klaar maakt voor zijn lange slaap en de natuur die in de ruststand gaat voor de winter. Het is de tijd van licht, juist in deze donkere tijd."Veel mensen zijn de verbinding met zichzelf kwijt," aldus Chantal (43), die dit zelf maar al te goed kent. Jarenlang leefde zij met een afwijkend zelfbeeld, sprak ze niet over haar eigen gevoel, uitte haar mening niet. Ze leefde een versie van zichzelf die bepaalt werd door gebeurtenissen, beperkende gedachten en overtuigingen. Uiteindelijk maakte dit haar ziek. Dit was het moment dat Chantal opnieuw mocht kiezen. Doorgaan, met hetzelfde resultaat of het roer omgooien.

Chantal nam ontslag uit het onderwijs en begon in haar toenmalige woonplaats in Twente met een praktijk voor kindercoaching. Ze ging leren anders naar zichzelf en naar de wereld te kijken. Inmiddels is het zeven jaar verder. "Ik geloof dat alles begint met liefde voor jezelf. Sinds ik van mijzelf kan houden en keuzes maak die goed voor mij zijn ben ik steeds meer mijzelf. Vroeger wilde ik lief gevonden worden door de hele wereld. Nu wil ik vooral dat ik mijzelf lief vind. Je kunt van de hele wereld afscheid nemen, behalve van jezelf. Dan kun je maar beter in die relatie investeren, toch?"

Chantal heeft van haar ervaringen haar werk én haar missie gemaakt. Ze ontwikkelde 'Hartritme' een werkvorm waardoor je ontdekt waar je staat, waar je naartoe wilt en het legt de verbinding met je gevoel en jezelf. Hiermee coacht ze kinderen, jongeren en volwassenen die zich opnieuw willen verbinden met zichzelf en hun essentie, die meer zelfliefde willen ontwikkelen en die vanuit liefdevol innerlijk leiderschap naar zichzelf en de ander willen kijken. Sinds september woont Chantal samen met haar partner en hun samengestelde gezin, 'ons 3-plus-3-gezin' noemt ze dit. Aan hun uitgebouwde hoekwoning in de Matenhorst zit de praktijkruimte.

"Mijn praktijk heet nu 'Chantal Philips'. Gewoon naar mijzelf. Omdat dat is wie ik ben. Ik wens dat anderen ook gewoon zichzelf kunnen zijn. Zonder beschermlaagjes. Of met. Want soms zijn ze gewoon even nodig."

Je kunt Chantal Philips vinden op www.chantalphilips.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden