Lancering nieuw boek Wodka & Ranja van Apeldoornse Yvonne Sonke


<p>Yvonne Sonke (foto Albert Cnossen)</p>

Yvonne Sonke (foto Albert Cnossen)

(Foto:)

Lancering nieuw boek Wodka & Ranja van Apeldoornse Yvonne Sonke

Apeldoorn - In Apeldoorn woont meer schrijftalent dan de meeste inwoners weten. Op 3 december komt het debuut uit van Yvonne Sonke, pseudoniem van Yvonne Schoolderman-van Betlehem. Zij werkte ongeveer 25 jaar in Gelre ziekenhuizen, maar moest stoppen ivm een ernstige chronische ziekte. Een paar jaar later begon ze met het schrijven van blogs, uiteindelijk ruim 200, de meeste zorg gerelateerd.

Haar eerste boek WODKA & RANJA is gebaseerd op flarden herinneringen uit haar vroeg jeugd, maar grotendeels fictie en speelt zich af aan het begin van de jaren ’70. De titel doet denken aan een nieuw mix-drankje, maar niets is minder waar. Het eerste deel is geschreven vanuit moeder Ria, verslaafd aan alcohol en niet in staat om goed voor haar kinderen te zorgen.

Het tweede deel heeft het perspectief van de oudste, 6-jarige dochter Jasmijn. Er is inmiddels sprake van verwaarlozing en het gaat steeds slechter. Op zeker moment groeit het ook de kinderen langzaamaan boven het hoofd. Zij zijn niet in staat zonde hulp van buitenaf, goed te overleven, al zullen ze dit nooit bekennen. Gaande het verhaal kun je begrip opbrengen voor zowel de moeder als de dochters. Een treurig leven, met af en toe kleine lichtpuntjes.

De helft van de royalty’s voor ‘Wodka & Ranja’ gaan naar ‘Het vergeten kind’. Een organisatie die zich inzet voor kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek, bijvoorbeeld ten gevolge van overmatig drankgebruik van een of beide ouders.

De lancering van het boek zal online gebeuren. Op 3 december is dit om 19 uur live te volgen op YouTube via uitgever Ambilicious. De verkoop van het boek is inmiddels gestart via voorinschrijving bij de uitgever. Daar kun je ook om een gesigneerd exemplaar vragen en de tekst van de cover lezen.

Vanaf 3 december is Wodka & Ranja te koop bij Primera Westra (Kerschoten, Ugchelen en Orden), Nawijn en Polak, Readers Shop Eglantier en Bruna Anklaar. Verder te bestellen bij elke boekhandel en webwinkel (bijv Libris, daar kan men de lokale boekhandel selecteren).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden