GroenLinks avond over inclusie


<p>Rochelle van Maanen (foto) neemt de aanwezigen aan de hand van een filmpje mee in dit thema. </p>

Rochelle van Maanen (foto) neemt de aanwezigen aan de hand van een filmpje mee in dit thema.

(Foto: )

GroenLinks avond over inclusie

Apeldoorn - Op 8 december houdt GroenLinks Apeldoorn om 19.30 uur een online evenement. Met als hoofdthema "Inclusie; telt iedereen écht mee?"

Het begint om 19:30 uur met een welkomstwoord van dagvoorzitter, Marieke Gorkink, interim-voorzitter bestuur van GroenLinks Apeldoorn. Fractievoorzitter Danny Huizer houdt vervolgens een korte oudejaarstoespraak. En vervolgens is er een workshop rondom het thema inclusie. Rochelle van Maanen (foto) neemt de aanwezigen aan de hand van een filmpje mee in dit thema. Rochelle studeerde sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en is stichter van het dekolonisatienetwerk voormalig Nederlands Indië.

Aziatisch racisme. Wat is racisme jegens Aziaten en wat wordt er precies bedoeld met “Aziaten”? Met deze workshop gaat men dieper in op onderwerpen zoals de “model minority myth” en representatie van de Aziatische gemeenschap in de media.

Slavernij in de Oost. In Nederland kennen wij vooral het narratief dat de VOC handelde in kruiden en specerijen. Wat vrijwel niemand weet is dat de VOC ook een groot aandeel had in het tot slaaf maken van de oorspronkelijke bewoners van voormalig Nederlands-Indië. De afstammelingen van deze tot slaaf gemaakt en wonen en leven ook in Nederland. Met deze workshop wil Rochelle een stuk bewustwording creëren.

Tot slot sluit Rochelle af met een Q&A waarbij jullie je vragen kunnen stellen over de besproken onderwerpen. Tijdens de workshops is er ruimte voor vragen en zal er een opdracht volgen via break out rooms. Rond 20.30 uur wordt er afgesloten met een eigen voornemen om aan te gaan werken in het nieuwe jaar 2021.

Aanmelden: door een mail te sturen naar groenlinks@apeldoorn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden