'Haalbaar plan voor Juliana-locatie'

APELDOORN - Op het al geruime tijd braakliggende terrein waar in een ver verleden het Julianaziekenhuis stond, aan de Sprengenweg, komen woningen, zorggerelateerde huisvesting en een gezondheidscentrum.

"In de afgelopen periode is er door Nijhuis Bouw, in samenwerking met zusterbedrijf Explorius Vastgoedontwikkeling en zorghuisvestingsadviseur Estea hard gewerkt aan de juiste invulling van het terrein van circa 4½ hectare", laat een woordvoerder weten. "Er ligt nu een haalbaar plan dat de basis is geweest voor Nijhuis Bouw om de locatie van de grondeigenaar Bouwinvest aan te kopen. Maandag zijn de overeenkomsten ondertekend en hiermee zal Nijhuis Bouw na de realisatie van een passend bestemmingsplan, de toekomstige eigenaar worden zodat er een nieuwe invulling gegeven kan worden aan de prachtige locatie."

"Op de Julianalocatie worden door Nijhuis Bouw verschillende soorten woningen gerealiseerd. Daarnaast zal er op de locatie zorg-gerelateerde huisvesting voor de inwoners van Apeldoorn komen en wordt er een aantal medische voorzieningen gerealiseerd in de vorm van een gezondheidscentrum. Het Bouwinvest Healthcare Fund zal een woon-zorgcomplex voor onder andere stichting De Zorgmensen in haar beleggingsportefeuille opnemen."

Nijhuis Bouw informeert in samenwerking met de gemeente Apeldoorn alle bewoners en belanghebbenden in de omgeving van de locatie over de plannen. "Hiervoor wordt binnen afzienbare termijn een inloopavond georganiseerd", aldus de woordvoerder.

Meer berichten