Midwinterhoornblazers weer te horen op ‘t Leesten


Foto: Sven Scholten

Midwinterhoornblazers weer te horen op ‘t Leesten

Ugchelen - De midwinterhoornblazers uit Ugchelen zullen ook dit jaar de komst van het licht weer aankondigen. Juist in een jaar als dit een bijzondere ervaring, waarbij men -met in achtneming van de maatregelen en adviezen van het RIVM- van harte welkom is.

Midwinterhoornblazen Ugchelen is door Casper van Beek en Dientje Quartel opgericht op 30 november 2014, de datum van het anbloazen (de start van het midwinterhoornseizoen) van dat jaar. Sindsdien is het gezelschap uitgegroeid tot een professionele vereniging, met meer dan vijftien leden. De leden zijn verdeeld in groepen, van beginnende tot gevorderde blazers. Zij spelen op verschillende momenten tijdens de kerstperiode.

Het blazen op de midwinterhoorn is een oud gebruik, dat zijn oorsprong vindt in de signaalhoorns. De midwinterhoorn zult u echter pas horen vanaf de eerste advent en op driekoningen, zes januari, zullen de laatste klanken van het midwinterhoornseizoen geblazen worden. Ook in 2020 is de oude roep om het licht nog altijd van toepassing en zullen de blazers de traditionele melodieën laten horen.“Zee bloas um beurten de boodschap védan,
dat ’t duuster mut goan want ’t lich kump d’r an”

De blazers zullen in de adventsperiode een aantal malen spelen op ‘t Leesten en beginnen met het Anbloazen op zondag 29 november vanaf 14 uur achter het Bospaviljoen.
Meer weten over midwinterhoornblazen Ugchelen en hun agenda? Kijk dan op www.midwinterhoornblazenugchelen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden