Foto:

‘Elkaars nabijheid nog kunnen ervaren’

Apeldoorn - Onlangs hebben de zorgmedewerkers van KleinGeluk op de locaties Juliana en Sainte Marie twee koppelbedden in ontvangst mogen nemen. Deze werden persoonlijk overhandigd door Laska Hurenkamp, namens de Stichting Roparun. V

ia het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Veluwe hebben de verpleegkundigen Palliatieve Zorg van KleinGeluk een tijd geleden een aanvraag gedaan voor deze koppelbedden. “Wij zijn ontzettend blij met de gift en zeker in deze periode waarin juist contact en nabijheid van je geliefde, een basisbehoefte van ieder mens, zo belangrijk is.”

Een koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in de laatste levensfase in een zorgomgeving. Door middel van het aanschuiven en op de juiste hoogte stellen, wordt het éénpersoonsbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Zodat mensen in de laatste levensfase letterlijk elkaars warmte kunnen voelen en op deze manier nog dicht bij elkaar zijn. 

Met een speciale transporter (Sleep-Mover) kunnen de bedden makkelijk verplaatst worden. Als de coronacrisis het toelaat zou zo ook de thuiszorg van KleinGeluk er gebruik van kunnen gaan maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden