<p>&quot;Mijn laatste sculptuur is 50 cm hoog en opgebouwd uit bijna 100 geprinte onderdelen. Mijn droom is om deze sculpturen op steeds grotere schaal te vervaardigen.&quot; (foto Studio Bloemendal)</p>

"Mijn laatste sculptuur is 50 cm hoog en opgebouwd uit bijna 100 geprinte onderdelen. Mijn droom is om deze sculpturen op steeds grotere schaal te vervaardigen." (foto Studio Bloemendal)

(Foto: )

Wouter Bloemendal: 'Tijd voor grotere kunstwerken'

Apeldoorn - De Apeldoornse kunstenaar Wouter Bloemendal maakt sculpturen met behulp van 3D-printers. Nu wil hij grotere kunstwerken maken, maar daarvoor heeft hij grotere 3D-printers nodig. Het geld daarvoor hoopt hij bijeen te krijgen middels crowdfunding.

Met zijn project ‘De ontdekking van de nul’, probeert Wouter de afwezigheid van vorm te verbeelden. “Mijn droom is om deze sculpturen op steeds grotere schaal uit te gaan voeren. En daar kan jij mij bij helpen”, aldus Wouter op de website Voordekunst.nl, waar diverse kunstenaars middels crowdfunding proberen hun project te financieren.

Hoe maak hij zijn sculpturen? Zijn ideeën werkt Wouter uit in ruwe schetsen, die hij daarna visualiseert in 3D software. De sculpturen die zo ontstaan knipt hij digitaal in stukken om ze te kunnen printen op zijn 3D printers. Deze onderdelen verlijmt, plamuurt, schuurt en schildert hij zodat de uiteindelijke sculptuur tot leven komt. In totaal heeft Wouter € 2.500 nodig. Er staan bij deze manier van crowdfunden prestaties tegenover het bedrag dat wordt gedoneerd. Bekijk de tegenprestaties en doneer op:

www.voordekunst.nl/projecten/10629-de-ontdekking-vd-nul

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden