Basisschool Sint Victor officieel een Gezonde School

APELDOORN – Basisschool Sint Victor heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Met trots deelt de school mede dat zij dit certificaat hebben behaald!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Sint Victorschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Voeding. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet: wekelijks een fruit en waterdag, het stimuleren van gezonde traktaties, het jaarlijks meedoen met de actie EU-schoolfruit en tevens heeft de school een watertappunt laten aanleggen op het plein om zo het drinken van water te stimuleren.

Directeur Dorine Pot van de Sint Victorschool is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden