Foto: Marian Steenbergen

Overlast van bladeren beperken

Apeldoorn - De gemeente verwijdert in het najaar het gevallen blad. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

Vanaf half november gaat de gemeente ook weer op pad om de overlast van bladeren te beperken. Dit doen ze elke week op andere plekken binnen de gemeente. Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

Week 47 16 tot en met 20 november
Stadsddeel Noord West: Jachtlaan , Parkenbuurt
Stadsddeel Zuid West: deze week eerst pleksgewijs
Stadsddeel Zuid Oost: rondweg de Maten
Stadsdeel Noord Oost: team 1 en team 2 pleksgewijs.

Iedereen kan helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is beter om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft men in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken. Men kan bladafval ook nog steeds kwijt in de groene container. Deze wordt gratis geleegd.

Bladafval kan men vanaf oktober ook weer weg brengen naar de bladkorven. De gemeente plaatst deze op de verschillende locaties in heel Apeldoorn en de dorpen. Het is helaas niet mogelijk om bladkorven aan te vragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden