Gemeente Apeldoorn is een Fairtrade gemeente!

Apeldoorn - Er is hard voor gewerkt, maar het is gelukt: Gemeente Apeldoorn heeft de titel Fairtrade gemeente behaald.

De eerste ideeën om van Apeldoorn een Fairtrade gemeente te maken ontstonden al in 2014 maar de laatste jaren ging het echt hard. Samen met de lokale gemeente, ondernemers, horeca en mediapartners heeft de werkgroep alle criteria behaald. Om dit te vieren lanceert de werkgroep samen met CNV Internationaal een speciale modecollectie in Apeldoorn.

In lijn met The Global Goals en het goed genieten van een mondiale economie, hoort een eerlijke prijs voor ondernemers en arbeiders. Daarom was het een langgekoesterde wens van Apeldoorn om een Fairtrade Gemeente te worden.

En dit jaar is het gelukt: Naast een actieve werkgroep die het fairtrade gedachtegoed promoot in Apeldoorn, is er een actieve rol van de lokale overheid, een steeds groter groeiende groep aan winkeliers en horeca die voldoende Fairtrade producten verkopen én zijn er steeds meer bedrijven en organisaties die op hun eigen werkplek voldoende Fairtrade producten afnemen.

Als werkgroep willen we dit grote nieuws vieren. Daarom hebben we in deze Fairtrade week CNV Internationaal gevraagd of zijn hun kledinglijn in Apeldoorn gaan lanceren. Op 29, 30 en 31 oktober staat daarom een expositie-box op de hoek van de Hoofdstraat en Hofstraat: daar lanceren wij een speciale modecollectie. Ook komen wij met een Eerlijke Kledingroute door Apeldoorn.

Een speciale modecollectie voor de Fairtrade week van Apeldoorn met kledingstukken die jou aan het denken zetten. Vanaf donderdag 29 oktober vind je alles over het verhaal en de prijzen achter de kledingstukken op www.allesheeftzijnprijs.nl

Omdat we tijdens deze Fairtrade week extra aandacht besteden aan duurzaam winkelen hebben we daarnaast voor alle shoppers in Apeldoorn de Eerlijke Kledingroute. Hier vind je leuke winkels en ondernemers met een duurzaam hart en aandacht voor eerlijke en/of fairtrade producten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden