Lieke & Quirina
Lieke & Quirina (Foto: Marcel Krijgsman)

Apeldoornse artiest in finale Kunstbende

Apeldoorn - Op zondag 25 oktober vond de Gelderse voorronde van Kunstbende plaats in Doornroosje, Nijmegen. 

Lieke Anvelink en Quirina Pampiermole, 18 en 16 jaar oud, vielen belandden op de eerste plaats in de categorie theater. Met een indrukwekkend optreden over vooroordelen in de maatschappij bliezen zij de jury omver. Zij mogen op 7 en 8 november Gelderland vertegenwoordigen op de landelijke finale in de Westergas, Amsterdam. Als zij hier ook de eerste plek behalen worden ze bijgestaan door een coach en krijgen ze een plek op de mainstage van Oerol. 

De voorronde vond plaats via een livestream in Doornroosje te Nijmegen. Ondanks de nieuwe maatregelen toch een inspirerende ontlading voor de jongeren in deze moeilijke coronatijd en een manier om positiviteit over te brengen naar elkaar en anderen.

Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland, Oerol en Zwarte Cross tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden