<p>De aangescherpte coronaregels hebben ook impact op symposia en andere events. (foto Arjan Reef)</p>

De aangescherpte coronaregels hebben ook impact op symposia en andere events. (foto Arjan Reef)

(Foto: Arjan Reef)

Tinnitus Symposium geannuleerd door aangescherpte coronaregels

Apeldoorn - De aangescherpte coronaregels hebben ook impact op symposia en andere events. Zo heeft de Tinnitus Academie uit Enschede voor de tweede keer dit jaar haar Tinnitus Symposium moeten annuleren.

Tinnitus of oorsuizen is een klacht waar circa 1,2 tot 2 miljoen mensen last van hebben. Helaas krijgen mensen vaak te horen dat er niets aan te doen is. Nicole Bekhuis, oprichtster van de Tinnitus Academie kreeg deze boodschap ook te horen en kon zelfs afgekeurd worden. Ze ontdekte echter dat ze haar oorsuizen zelf kon beïnvloeden! Inmiddels heeft ze geen klachten meer en hier liggen de wortels van het ontstaan van een bijzondere methode en de Tinnitus Academie. Inmiddels uitgegroeid met een team van 14 specialisten en 60 vrijwilligers zou de Tinnitus Academie een prachtig symposium op 31 oktober organiseren voor mensen met tinnitus en partners.


(Inter-)nationale sprekers zouden acte de préséance geven en de nieuwste ontwikkelingen rondom tinnitus delen met hun toehoorders. Dr. Diederick van Zuijlen, KNO-arts van het topklinisch ziekenhuis MST (Enschede) zou toelichting geven over de complexiteit van het oor, het gehoor en de verbinding naar de hersenen. Waarna Cobie Baart, neuroloog en PMA-specialist haar toehoorders zou meenemen in de bijzondere wereld van onze hersenen, de neuroplasticiteit van ons brein en welke belangrijke rol is weggelegd in relatie tot tinnitus.

Vervolgens zou Michiel Trouw, Master manueel therapeut, CRAFTA-therapeut en tevens docent aan de Cranio Facial Therapy Academy het stokje overnemen; wat kan de invloed van ons bewegingsapparaat zijn op tinnitus? En wat kunnen we zelf doen? Op deze laatste vraag kan Nicole Bekhuis ook als geen ander antwoord geven daar ze zelf van haar klachten is afgekomen. Zij zou dan ook haar ervaringen delen. Deze ervaringen gecombineerd met zorgvuldig uitgezochte (inter-)nationale interventies komen samen in bijzondere integrale, multidisciplinaire en meerdimensionale trajecten. ‘Gelukkig kunnen de trajecten en informatieavonden wel plaatsvinden volgens de geldende regels, dat is fijn voor de mensen’ zegt Nicole. Ook het symposium gaan we, zodra het kan, zeker organiseren. Het zat namelijk al vol en we hadden een wachtlijst dus we willen mensen met tinnitus graag op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen.

Mocht je interesse hebben: www.tinnitusacademie.nl of bel naar: 085-016 18 08.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden