<p>Bestuur en vrijwilligers projectbureau Samenspraak</p>

Bestuur en vrijwilligers projectbureau Samenspraak

(Foto: Miranda Kalksma of zelf aangeleverd door bestuur en vrijwilligers Samenspraak)

Doe online mee met de Week van de Dialoog

Apeldoorn - Stichting Samenspraak Apeldoorn houdt  van 2 tot 6 november 2020 voor de 14e keer de Week van de Dialoog in Apeldoorn en omgeving. Het thema is ‘Erbij horen’. Een thema dat altijd speelt in onze samenleving en eigen levens en zeer actueel in onze huidige tijd.

Een week waar in heel Apeldoorn diverse mensen met elkaar in gesprek gaan en wensen, ideeën, ervaringen, visies en dromen delen, gewoon omdat het leuk en inspirerend is.

Wij willen jou uitnodigen als gespreksdeelnemer:  Je geeft je op om mee te praten in een onlinedialoog van max. 6 personen (ochtend, middag of avond).  
Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.apeldoornindialoog.nl.

Wat is de Week van de Dialoog?

De Week van de Dialoog (voorheen Dag van de Dialoog) is ontstaan als een burgerinitiatief dat zich richt op het bevorderen van het vertrouwen tussen mensen door kennis met elkaar te maken op een onbevangen en onbevooroordeelde wijze. Onderzoek en eigen ervaring leren dat door dialoog respect voor en vertrouwen in elkaar ontstaat, het wezen van een sterke sociale cohesie in de samenleving. Een sterke sociale cohesie vormt immers een van de belangrijkste pilaren voor een aangename en duurzame samenleving, hetgeen in het belang van alle Apeldoorners is. Ziedaar het belang van de Week van de Dialoog.

Het thema van de Week van de dialoog

Het thema is ‘Erbij horen’. Een thema dat altijd speelt in onze samenleving en eigen levens, maar zeer actueel in onze huidige tijd.

Werkwijze

In voorgaande jaren kwamen mensen samen en onder het genot van een hapje en een drankje zaten zij in groepen van zes tot acht personen, onbevangen en onbevooroordeeld, persoonlijke ervaringen, wensen en dromen uit aan de hand van een centraal thema. Deze gesprekken vonden plaats onder leiding van een getrainde gespreksleider in de dialoogmethodiek en duren max. 2 uur. Dit is inclusief een korte koffie- of theepauze.

De Week van de dialoog in 2020 zal echter geheel online zijn. Door middel van Zoom zullen wij online met elkaar in dialoog gaan. Met groepjes van maximaal 6 (inclusief dialoogbegeleider) zal een ieder vanuit huis of andere gekozen locatie via videobellen de dialoog met elkaar aangaan.

Doel van de Week van de Dialoog

Het doel van de Dag van de Dialoog is om de ontmoeting en de dialoog te bevorderen tussen mensen met verschillende achtergronden. Dat kan bijdragen aan de sociale cohesie in straat, buurt, stad. Tijdens de Week van de Dialoog worden geen plannen gemaakt en men gaat ook niet met elkaar in debat! Het doel van het gesprek wordt behaald als de deelnemers werkelijk naar elkaar geluisterd hebben. Door goed naar elkaar te luisteren, blijft niemand meer ongehoord.

Organisatie

De organisatie en uitvoering van de Week van de Dialoog is in Apeldoorn in handen van Stichting Samenspraak Apeldoorn.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Kijk dan op onze websites www.apeldoornindialoog.nl en www.samenspraakapeldoorn.nl .  

Heb je nog andere vragen? Stuur dan een email naar: info@apeldoornindialoog.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden