Het NAH team in Teuge
Het NAH team in Teuge (Foto: Nieske van Lith)

Informatiedagen over leren omgaan met hersenletsel

Teuge- Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers.  

Om die onbekendheid weg te nemen organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH Teuge een tweetal informatiedagen: op zaterdag 31 oktober is er van 10.00 tot 13.00 uur een inloopochtend en op dinsdag 3 november is er van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond. Beide bijeenkomsten zijn in het Regionaal Expertisecentrum op de Rijksstraatweg 236 in Teuge.

De informatiedagen zijn bedoeld voor iedereen die met de gevolgen van hersenletsel te maken heeft. Dus getroffenen, hun netwerk, maar ook zorgprofessionals en verwijzers. Behandelaren geven uitleg over het behandelprogramma van Hersenz. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hoe zij in de praktijk omgaan met hersenletsel.  

Leren omgaan met hersenletsel 
Voor mensen die hersenletsel oplopen verandert het leven definitief. Na de revalidatie komt het moeilijkste: leren omgaan met de veranderingen. Mensen met NAH hebben bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, komen moeilijk uit hun woorden, hebben concentratieproblemen en reageren anders op emoties.?

De behandelingen in het Expertisecentrum kunnen in groepsverband en individueel gevolgd worden. Deelnemers leren omgaan met veranderingen, verliesverwerking, leren grip te krijgen op hun energie en ontwikkelen strategieën bij plannen en organiseren. Ook is er aandacht voor het geheugen en verliesverwerking en is er een module voor de partners van mensen met NAH. 

Coronamaatregelen 
Vanwege corona verzoeken wij u vriendelijk om u van tevoren aan te melden. Zo bent u verzekerd van een plek en kunnen wij de coronamaatregelen in acht nemen. U kunt zich aanmelden bij fysiek behandelaar Nieske van Lith: 06-83640038, nieske.van.lith@siza.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden