Foto:

vrienden gezocht voor vluchtelingen

Meet & Connect: vrienden gezocht voor vluchtelingen. 

Stel je eens voor dat je in een, voor jou, vreemd land bent zonder familie en vrienden. Je spreekt de taal niet, je kent de gebruiken en cultuur niet en je kent helemaal niemand. Dat is wat veel vluchtelingen en statushouders dagelijks meemaken.  

Om hier een nieuw leven op te kunnen bouwen is contact met Nederlanders van groot belang. Zeker nu in coronatijd is dat extra lastig. Met het project Meet & Connect van Stichting Present Apeldoorn worden nieuwkomers gekoppeld aan mensen die in Apeldoorn wonen. Als maatje heb je regelmatig contact, oefen je met taal en onderneem je een activiteit. Zo help je op een laagdrempelige manier een nieuwkomer wegwijs te worden in Nederland. Iedereen kan meedoen; alleen, samen of als gezin. En, hoe bijzonder is het dat je als maatje ook leert over andere culturen! 

Graag nodigen wij je uit voor de informatieavond op dinsdag 3 november van 19.30-21.00 uur. Locatie: wijkcentrum Orca, Germanenlaan 360 in Apeldoorn. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij (Stichting Present in samenwerking met Vluchtelingenwerk en Yoin) wat Meet & Connect is, wat de achtergronden zijn van nieuwkomers, wat er bij hen leeft en op welke wijze Apeldoorners en nieuwkomers in Apeldoorn voor elkaar van betekenis kunnen zijn. I.v.m. corona is er plaats voor maximaal 15 personen.  

Heb je interesse om je in te zetten voor voor dit maatjesproject? Je kunt dit laten weten aan Céline van Oosterhout, projectcoördinator, via celine@presentapeldoorn.nl of 055-5767997. 

Graag tot ziens op 3 november! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden