Ons Honk in Apeldoorn strijdt om de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2020’

Dit najaar gaan we op zoek naar het Dorpshuis van het jaar 2020. Welke ontmoetingsplek in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk en gaat er met de titel vandoor? Een van de zes kanshebbers is Ons Honk – Zuid Doet Samen in Apeldoorn.

Ons Honk is het gezellige buurthuis van Apeldoorn-Zuid. Zuid doet Samen is de spil van de organisatie. In dit project bellen buurtassistenten huis-aan-huis aan, ieder in hun eigen wijk om “buurt te maken”. Een unieke manier om de verbinding te zoeken in de wijk. Iedere dinsdag en woensdag zijn er ontmoetingsochtenden: een mooi moment om kennis te maken met nieuwe mensen, een spelletje te doen, of gewoon een praatje te maken. Ook worden er verschillende activiteiten en cursussen georganiseerd en er wordt samen gegeten.

Thema’s
Voor de verkiezing zoeken we dé ontmoetingsplek in Gelderland, een plek voor en door inwoners. Ook dit jaar zijn er hoofdthema’s waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo wordt er gekeken naar de toegankelijkheid van het dorpshuis. Daarnaast staat in 2020 het thema ‘samendoen’ centraal. Dorpshuizen die ‘samendoen’ op een nieuwe manier organiseren en nieuwe verbindingen leggen maken kans op de titel in 2020.

Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2020. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Finalisten
Naast Ons Honk in Apeldoorn zijn nog vijf andere finalisten geselecteerd, namelijk: Bolderburen in Culemborg, Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen, Stadsboerin in Doetinchem, Wijkcentrum Wijchen Zuid in Wijchen en de Broederij in Nijmegen.

Dorpshuis van het jaar is vanaf 11 oktober iedere zondag om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden