mondkapje
mondkapje (Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen)

Mondneusmasker verplicht in publieke binnenruimtes in Gelre

Apeldoorn - Patiënten, hun eventuele begeleider en andere bezoekers van Gelre ziekenhuizen worden verzocht om een mondneusmasker te dragen. Ook bezoekers op verpleegafdelingen wordt gevraagd een masker te dragen. 

Alleen patiënten die zijn opgenomen op een verpleegafdeling hoeven geen masker te dragen. Gelre heeft al beleid voor medewerkers voor het dragen van een mondneusmasker in bepaalde situaties. Nu dragen medewerkers van Gelre hun mondneusmasker ook in publieke binnenruimtes. Deze maatregel is van toepassing op al onze locaties in de volgende publieke binnenruimtes: centrale hal, openbare gangen, liften, trappenhuizen, poli wachtkamer. 

Patiënten, hun eventuele begeleider en andere bezoekers van Gelre vragen we om zoveel mogelijk  hun eigen mondneusmasker te dragen als ze geen corona gerelateerde klachten hebben. Patiënten met corona gerelateerde klachten krijgen een medisch mondneusmasker van Gelre. De mondneusmaskers plicht geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Waarom deze extra maatregel? ,,We volgen de landelijke richtlijnen van het ministerie van VWS op om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Ziekenhuizen vallen hier ook onder. Wij houden de zorg in ons ziekenhuis graag zo veilig mogelijk, zeker gezien de toename van COVID-19 patiënten, ook in onze regio. Ook met mondneusmasker moet zoveel mogelijk de 1,5 meter in acht worden genomen. We vragen patiënten om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Soms zijn er uitzonderingen mogelijk. In dat geval draagt de begeleider ook een mondneusmasker. Naast de landelijke basishygiëneregels blijven alle andere maatregelen in het ziekenhuis ongewijzigd van kracht”, aldus een woordvoerder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden