DNA-dialoog in NEMO Amsterdam
DNA-dialoog in NEMO Amsterdam (Foto: Jeremy Meek)

Is DNA heilig? Praat mee met de DNA-dialoog

Apeldoorn - Voorkomen dat een kind een erfelijke ziekte krijgt door het DNA aan te passen: vindt u dat een goed idee? Mogen ouders gewenste eigenschappen kiezen voor hun kind? Of moet u niets hebben van ingrijpen in de mens? 

In de toekomst is het met een nieuwe techniek misschien mogelijk DNA van embryo’s aan te passen. Nu is dit nog verboden. Hoe beïnvloedt de manier waarop u in het leven staat uw mening over het aanpassen van DNA?

In de levensbeschouwelijke DNA-dialoog geven sprekers vanuit vijf levensbeschouwingen hun visie op deze nieuwe techniek. Onder leiding van journalist en presentator Tijs van den Brink gaan zij met elkaar én met het publiek in gesprek. Annemieke Aartsma-Rus, professor Translationele Genetica bij het LUMC, beantwoordt vragen over de techniek en het aanpassen van DNA.

Ontdek de visie van de sprekers en deel uw mening en stel uw vragen tijdens de DNA-dialoog. De levensbeschouwelijke DNA-dialoog kunt u fysiek bijwonen (beperkt aantal plekken) óf online. Op locatie houden we ons strikt aan de maatregels rondom Covid-19.

Datum:    donderdag 15 oktober 2020

Tijd:        19.45 – 22.00 uur

Locatie:    Congrescentrum Orpheus Apeldoorn óf online

Kosten:    gratis

Meer informatie en aanmelden:

npvzorg.nl/agenda/is-dna-heilig-levensbeschouwelijke-dna-dialoog/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden