Foto:

Foto-expositie Adriaan Holsappel: Het Griftdal in koffie en beekwater

Apeldoorn - Ook voor Adriaan Holsappel (1975) liep het kunst en culturele jaar heel anders. Wegens Covid19 zijn een aantal kunstmanifestaties o.a. IJsselbiënnale, Kunst om Dalfsen en Apeldoorn fotostad waar Holsappel zou gaan exposeren uitgesteld naar het voorjaar van 2021. Toch begon het te kriebelen, restaurant Statie in het station van Apeldoorn gevestigd, benaderde Adriaan precies op tijd voor een expositie in dit najaar.

Tijdens zijn schooljaren in de jaren 90 had Holsappel les in analoge fotografie en na een aantal jaren heeft Adriaan analoge fotografie weer opnieuw opgepakt. Hij geïnspireerd geraakt door fotografen die hun werk op bijzondere manieren ontwikkelen, in deze corona tijd is Holsappel alternatieve ontwikkelprocessen eigen aan het maken. Ditmaal heeft hij een Konica C41 film die over datum was en een fomapan 120 zwart-wit film ontwikkeld in koffie en beekwater uit de Grift. Met deze verschillende filmtypes heeft Adriaan o.a. studies gemaakt van flora en landschappen rond de Grift. Het geheel is in eigen beheer geprint op ets katoen fine-art papier.

De expositie hangt vanaf 1 oktober tot 31 december op de bovenverdieping van het station en is tijdens openingstijden van Statie te bezichtigen.
In mei volgend jaar tijdens Apeldoorn fotostad hangt het project wat al bij Holsappel op de plank ligt “Second Nature” op deze mooie plek.

Openingstijden:
Statie
Stationsplein 4
7311 NZ Apeldoorn
Maandag t/m vrijdag van 09.30 - 20.00
Zaterdag en zondag van 12.00 - 20.00
(er is geen lift aanwezig)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden