Vlnt Roelof de Graaf, Hoofd Economische Zaken, Gemeente Apeldoorn Wim Willems, wethouder, portefeuillehouder van o.a. Smart City, Gemeente Apeldoorn Gerwin Hop, vert. RadioLED Nederland Karst Blijham, vert. RadioLED Nederland Peter van Gend, CEO RadioLED Duitsland (incl. Nederland en Caribisch Gebied) Gregory Engelbrecht, Hoofd Internationale Verkoop, RadioLED International GmbH. (foto Peter Lous)
Vlnt Roelof de Graaf, Hoofd Economische Zaken, Gemeente Apeldoorn Wim Willems, wethouder, portefeuillehouder van o.a. Smart City, Gemeente Apeldoorn Gerwin Hop, vert. RadioLED Nederland Karst Blijham, vert. RadioLED Nederland Peter van Gend, CEO RadioLED Duitsland (incl. Nederland en Caribisch Gebied) Gregory Engelbrecht, Hoofd Internationale Verkoop, RadioLED International GmbH. (foto Peter Lous) (Foto: Peter Lous)

Smart City Platform Apeldoorn: Samenwerking Apeldoorn en RadioLED formeel van start

Apeldoorn - Apeldoorn en RadioLED zijn de samenwerking voor de ontwikkelingen realisatie van een hoogwaardige Smart City platform formeel gestart.

De samenwerking leidt tot de uitrol en exploitatie van een innovatief netwerk: het RadioLED Core Network in Apeldoorn. De stad beschikt daarmee in het begin van 2021 over een homogeen en operationeel netwerk: conform de stadsambities zal de hele stad worden aangesloten op dit smartcity platform. 

Dit betekent dat alle inwoners (ca. 162.000 inwoners) studenten, scholen en bedrijven in het begin van volgend jaar gebruik kunnen maken van het open access netwerk met grote bandbreedtes en snelheden.

RadioLED International GmbH, met vestigingen in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein en activiteiten in heel Europa is hierbij de realiserende partner. Het RadioLED Core Net maakt van Apeldoorn een Smart City.

“Het provider-onafhankelijke “white label” netwerk van RadioLED biedt de grootstmogelijke voordelen voor de stad, haar inwoners en bedrijven tegen lagebouwkosten. Het maakt Apeldoorn tot een pionier op het gebied van smart cities inNederland”, aldus RadioLED CEO Andreas Strasser. 

Ook concludeert hij dat detoekomstgerichte aanpak van het stadsbestuur en het projectteam een complimentverdient. Peter van Gend, CEO van RadioLED GE (Dld. Ned. en Caribisch gebied) stelt: “Intijden van de nieuwe “Corona-realiteit” met hoge eisen aan de bandbreedte alsgevolg van thuiswerken en de opkomst van digitaal onderwijs, biedt het RadioLEDCoreNet - met zijn sterk beveiligde lokale Cloud-structuur - een “state of the art”Smart City Platform voor Apeldoorn. Het levert grote bandbreedte en razendsnelleverbindingssnelheid op, wat alle vormen van thuiswerken en “distance learning,”naast alle andere groeiende digitale dienstverlening, ongestoord mogelijk maakt.Het creert nieuwe kansen voor innovatief Apeldoorn en het Corenet zal alleontwikkelingen op het gebied van smartcity en snelle datacommunicatie ook in detoekomst aankunnen”.

RadioLEDRadioLED is een jong, van origine Tirools-Oostenrijks bedrijf voor innovatievenetwerkoplossingen. Het ontwikkelt, bouwt en exploiteert hoogwaardige draadlozenetwerken met een eigen gepatenteerde technologie.Dankzij de innovatieve en revolutionaire technologie blinkt het Smart City platformuit in hoge prestaties, slimme toepassingen en communicatiefuncties inclusieftoekomstige ontwikkelingen en mogelijkheden, waaronder 5G of de nieuwe WIFIstandaard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden