Nieuw bij CODA: Het Dyslexie Café

Apeldoorn - Vanaf 8 oktober wordt in samenwerking met Impuls & Woortblind één keer per twee maanden Het Dyslexie Café in CODA Centrale Bibliotheek gehouden. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar mensen met dyslexie herkenning vinden en steun krijgen, maar daarnaast is het ook vooral bedoeld om leuke en open gesprekken te voeren. Elke Café staat een ander thema centraal en deze keer is dat ‘Je rijexamen halen met dyslexie’. 

Je rijexamen doen is niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet wanneer je worstelt met dyslexie of met ADHD, PDD-NOS of autisme. Dyslexie hindert je vaak rijlessen te volgen, of erger nog:  (theorie)examen te doen. Mireille van der Vliet is rijinstructeur, coach en hypnotherapeut en had vroeger zelf rijangst. Tijdens deze eerste editie van het Dyslexie Café geeft ze een presentatie over hoe je succesvol je rijexamen haalt mét dyslexie. Ze geeft praktische tips over hoe je het leren van de theorie wél leuk en ontspannen kunt maken, hoe je je kunt voorbereid op je rijexamen en hoe je bijkomende zaken als faalangst kunt overwinnen. 

 “CODA is van en voor iedereen”, vertelt Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA. Vanuit dat perspectief maken we kunst, cultuur en literatuur toegankelijk voor zeer diverse groepen in onze samenleving. Zodat iedereen, zonder uitzondering, mee kan doen en kan genieten van kunst, boeken en erfgoed. Dat doen we met rondleidingen en activiteiten op maat, gericht op de wensen of behoeften van verschillende groepen. We zien helaas ook dat mensen met dyslexie lang niet altijd gebruikmaken van de bibliotheek, terwijl de bibliotheek bij uitstek een ontmoetingsplek is. Juist ook voor deze groep. Met het Dyslexie Café willen we een plek bieden waar mensen met dyslexie op een ontspannen manier kunnen samenkomen en de bibliotheek ervaren als een plek waar ze welkom zijn en zich thuis voelen. We zijn om die reden erg blij met de samenwerking met Impuls & Woortblind. We kijken uit naar de eerste editie van het Dyslexie Café!”

Het Dyslexie Café heeft plaats bij het Makkelijk Lezen-plein in CODA Junior van CODA Centrale Bibliotheek en is gratis toegankelijk. Wel dien je je in verband met de coronamaatregelen van tevoren aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Het Café begint om 19.00 uur en is om 20.30 uur afgelopen; wij zorgen voor een kopje koffie of thee.

Datum: 8 oktober, 19.00 – 20.30 uur | CODA Centrale Bibliotheek | gratis toegang | van tevoren aanmelden verplicht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden